Sigurnosna pozivna servisna mjera za zračne jastuke

Opasnost za život zbog neispravnih zračnih jastuka

Pozivna mjera, koja vrijedi za cijeli svijet, za Takata zračne jastuke odnosi se i na Audi modele. Stoga može biti slučaj da neispravni zračni jastuci u vašem vozilu predstavljaju ozbiljan sigurnosni rizik za vas i vaše suputnike. Ovdje možete saznati više informacija i provjeriti je li i vaše vozilo zahvaćeno. Unosom vašeg identifikacijskog broja provjerite odnosi li se to i na vaše vozilo. Važno: na temelju analiza zahvaćenih vozila, redovito aktualiziramo popis zahvaćenih vozila. Stoga redovito provjeravajte kako biste utvrdili je li vaše vozilo zahvaćeno.

Je li zahvaćeno vaše vozilo?

Tvrtka Takata dugi je niz godina opskrbljivala automobilsku industriju neispravnim zračnim jastucima koji se starenjem mijenjaju pod utjecajem određenih vremenskih uvjeta (toplina i vlaga) te stoga mogu postati opasni. Marka Audi godinama je u vozila ugrađivala te zračne jastuke u vašoj zemlji. (2005 – -2018.). Provjerite svoj identifikacijski broj vozila u provjeri VIN broja iznad kako biste vidjeli je li vaše vozilo zahvaćeno. Redovito provjeravajte jer se popis vozila kontinuirano aktualizira.

Koliku opasnost to predstavlja?

Ako se zračni jastuk ošteti tijekom sudara, tlak koji se stvara tijekom aktivacije generatora plina može biti značajno prevelik. To može uzrokovati izbacivanje komadića metala u unutrašnjost vozila. To pak može dovesti do ozbiljnih ozljeda, a u najgorem slučaju i smrti.

Što možete učiniti?

Ako je vaše vozilo zahvaćeno, odmah se obratite Audi servisnom partneru kako bi odmah zamijenili relevantne komponente. Ovaj postupak traje otprilike sat vremena, a usluga je za vas besplatna. Vaša nam je sigurnost bitna, stoga odmah provjerite svoje vozilo i po potrebi ga dajte na popravak.