Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja i odgovori o uslugama Audi connect

 

Tehničke informacije

 1. Za prvo postavljanje myAudi korisničkog računa na my.audi.com potrebni su vam sljedeći podaci: - e-mail / korisničko ime za myAudi - lozinka za myAudi - 4-znamenkasti PIN (postavlja ga kupac) - broj šasije
 2. Za povezivanje myAudi korisničkog računa s vozilom potrebni su vam sljedeći podaci: - e-mail / korisničko ime za myAudi - lozinka za myAudi
 3. Za prijavu kao glavni korisnik** u vozilu potrebni su vam sljedeći podaci: - e-mail / korisničko ime za myAudi - 10-znamenkasti kod na privjesku za ključeve
 4. Za korištenje myAudi aplikacije potrebni su vam sljedeći podaci* prije svakog korištenja aplikacije: - e-mail / korisničko ime za myAudi - lozinka za myAudi - 4-znamenkasti PIN (za korištenje određenih usluga, npr. zaključavanje i otključavanje vozila putem aplikacije) * Te podatke morate ponovno unijeti prije svakog korištenja myAudi aplikacije. Kako biste to izbjegli, aktivirajte „automatsku prijavu“. ** Za Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron imenovanje glavnog korisnika može izvršiti isključivo ovlašteni Audi partner.

 1. 4-znamenkasti PIN (S-PIN) Za korištenje usluga Audi connect daljinskog upravljanja (npr. zaključavanje i otključavanje vozila, daljinsko upravljanje grijanjem vozila u mirovanju) potreban vam je osobni, 4-znamenkasti PIN kod koji ste sami postavili u trenutku postupka verifikacije. Njega morate unijeti svaki put prije korištenja usluga na daljinu. To se provodi iz sigurnosnih razloga.
 2. Kod vozila (F-PIN) Kod vozila potreban je za namještanje glavnog korisnika u MMI-ju vozila. 10-znamenkasti kod vozila nalazi se na vašem privjesku za ključeve ispod neprozirne sigurnosne folije. Ostružite cijeli kod.
 3. PIN za myAudi (s MIB2) Za prijavu putem e-maila i lozinke na portalu myAudi može se alternativno koristiti 8-znamenkasti PIN kod. Prijava je općenito potrebna kako bi se vozilo moglo povezati s vašim myAudi korisničkim računom.

Zaključavanje i otključavanje vrata zahtijeva dodatnu autorizaciju između Audi servera i automobila. Automobil stoga ne reagira na naredbu s neovlaštenog servera treće strane. Za sve radnje na automobilu na daljinsko upravljanje potreban je dodatni unos PIN broja putem smartphonea. PIN broj postavljate sami na portalu myAudi. Tamo također možete prenijeti prava na do maksimalno pet osoba. Putem jednog korisničkog računa moguće je upravljati s najviše pet različitih automobila. Osobni 4-znamenkasti PIN kod koji navedete u postupku verifikacije uvijek je potreban za korištenje usluga na daljinu u myAudi aplikaciji (npr. zaključavanje i otključavanje vozila, daljinsko upravljanje grijanjem vozila u mirovanju).

Zaštita infrastrukture vozila i pozadinske infrastrukture te siguran prijenos vaših podataka od velike su važnosti za Audi. Audi koristi metode kodiranja koje se također koriste u online bankarstvu, na primjer za uspostavljanje veze između vašeg automobila ili vašeg smartphonea i Audi pozadine. Podaci se također kodiraju pri pohrani na Audi serverima. Pristupi administratora dokumentiraju se na sljediv način. Za vaš korisnički račun na platformi myAudi koriste se smjernice za lozinku u skladu s važećim sigurnosnim standardima. Online veza s platformom myAudi uvijek je bez iznimke kodirana. Pri daljinskom upravljanju putem usluga Audi connect, Audi veliku važnost daje sigurnosti podataka. Komunikacija se nikada ne odvija izravno između smartphonea i automobila, već uvijek preko sigurnog Audi servera. U izvješću o statusu vozila automobil Audi serveru šalje najnoviju verziju podataka – sa servera ih možete pozvati u svakom trenutku putem kodiranog prijenosa na svom smartphoneu. Za radnje na automobilu na daljinsko upravljanje potreban je dodatni unos PIN broja putem smartphonea.

PIN za myAudi možete koristiti umjesto vaše e-mail adrese i lozinke za prijavu u MMI vašeg vozila s MIB2. PIN za myAudi prikazat će vam se pod myAudi u dotičnom profilu vozila. Unesite PIN u MMI na sljedeći način: Audi connect >> Izbornik s opcijama >> Prijava >> Na alternativni unos PIN-a za myAudi

Ovisno o modelu usluge uključene u Audi connect mogu se razlikovati. Koje usluge trebaju biti raspoložive u vašem vozilu i njihovo vrijeme korištenja možete saznati na popisu licenci. Njemu možete pristupiti u postavkama svog MMI-ja. U osnovi, je li vaše vozilo online možete vidjeti provjeravanjem ikone veze mobilne mreže koja je prikazana u MMI-ju. Ako je vaše vozilo online i imate aktivnu licencu usluga Audi connect, ovisno o modelu vidjet ćete aktivan izbornik za Audi connect u pregledu izbornika (MIB 2) ili online informacije integrirane izravno u kartu (MIB 2+). Osim toga, to možete provjeriti odabirom usluge „Vrijeme“ i vidjeti prikazuju li se ovdje informacije. Ako ste se registrirali kao glavni korisnik u svojoj myAudi aplikaciji, također možete koristiti usluge za upravljanje vozilom. Aplikaciju možete koristiti za otključavanje i zaključavanje vozila ili uvid u status vozila (ovisno o modelu). Povezivanjem myAudi aplikacije s vozilom putem connection managera možete pristupiti informacijama sa svog smartphonea. Na primjer, možete pregledavati SMS poruke ili svoj kalendar.

U načelu je moguće koristiti bilo koju SIM karticu koja radi s aktiviranom podatkovnom opcijom. Za korištenje tehnologije LTE možda će vam trebati i odgovarajuća tarifna opcija za LTE. Informacije o tome možete dobiti kod svog pružatelja mobilnih usluga. Neke SIM kartice (osobito pružatelja prepaid usluga) koje zahtijevaju registraciju na web-portalu pružatelja mobilnih usluga neće raditi u određenim uvjetima. Mikro i nano SIM kartice nisu prikladne za korištenje usluga Audi connect. Osim toga, mogu postojati ograničenja na ugovore o karticama s ograničenom količinom podataka.

S integriranom Audi connect SIM karticom možete ugovoriti podatkovne pakete putem našeg partnera Cubic Telecom za korištenje Wi-Fi hotspota, usluga temeljenih na aplikaciji i usluga streaminga glazbe kao što je online radio. Korištenje podataka svih ostalih usluga Audi connect infotainment neograničeno je tijekom trajanja licence bez dodatnih troškova.

Za hrvatsko se tržište i vozila novijih modelskih godina usluge pružaju putem SIM kartice koja je trajno ugrađena u vozilo. Troškovi podatkovnih veza uključeni su u cijenu usluga. To ne uključuje podatkovnu vezu za Wi-Fi hotspot, korištenje usluga online radio i radio preko online usluge te online streaming medija i druge usluge koje se nude putem Audi aplikacije za smartphone uređaje. Podatkovna veza za Wi-Fi hotspot, online radio i radio preko online usluge te online streaming medija i druge usluge koje se nude putem Audi aplikacije za smartphone uređaje također se uspostavlja putem SIM kartice koja je trajno ugrađena u vozilo i tarifu za podatkovni paket Audi providera uz plaćanje. Ako koristite eksternu SIM karticu u utoru za karticu, sve podatkovne veze (za usluge Audi connect i Wi-Fi) uspostavit će se preko te SIM kartice. Sve nastale troškove snosite sami. Audi neće nadoknaditi troškove. Ovisno o modelu i modelskoj godini za neka vam je vozila potrebna i SIM kartica s podatkovnom opcijom, a za korištenje tehnologije LTE i ona s opcijom LTE. Na poklopcu MMI navigacije s MMI touch response sustavom nalazi se uređaj za očitavanje kartica za eksternu SIM karticu. Usluge su dostupne samo uz postojeći ili posebno sklopljen ugovor s mobilnim operaterom i samo u području pokrivenosti mobilne mreže. Prijmom podatkovnih paketa s interneta mogu nastati dodatni troškovi (npr. naknade za roaming) ovisno o vašoj tarifi za mobilni telefon, osobito tijekom korištenja u inozemstvu. Zbog velike količine podataka svakako preporučujemo korištenje opcije flatrate.

Trenutačnu tehnologiju mrežne veze za podatkovnu vezu usluga Audi connect (LTE, HSPA (4G), UMTS (3G) ili GSM (2G)) možete prepoznati na zaslonu MMI-ja po simbolu u donjem ili gornjem desnom kutu zaslona pored prikaza jakosti polja (simbol za vezu prijema). Indikator podatkovne veze vozila razlikuje se od indikatora veze za povezani smartphone po tome što indikator veze povezanog smartphonea ima ikonu smartphonea.

Aktivna podatkovna veza označena je „strelicom“ iznad prikaza 2G/3G/4G/LTE u redu s prikazom statusa.

Trenutačno se podatkovne usluge za većinu europskih tvrtki za mobilnu telefoniju konfiguriraju automatski. Za neke se konfiguracija možda treba provesti manualno u MMI-ju. Informacije o tome možete dobiti kod svog pružatelja usluga.

Trenutačno se podatkovne usluge za većinu europskih pružatelja mobilnih usluga konfiguriraju automatski. Za neke se konfiguracija možda treba provesti manualno u MMI-ju. Informacije o tome možete dobiti kod svog pružatelja mobilnih usluga.

Informacije o kompatibilnim mobilnim telefonima možete dobiti kod svog Audi partnera ili na stranici www.audi.com/bluetooth.

Aktivnu podatkovnu vezu možete prekinuti manualno postavljanjem opcije uspostavljanja veze na „nikad“. Također, možete isključiti podatkovni modul ili ukloniti SIM karticu.

Korištenje mobilnih podataka i slanje podataka putem usluga Audi connect može se onemogućiti u izborniku MMI-ja u vozilima s instaliranim sustavom MIB2+ (ili novijim). U postavkama kliknite Administriranje podataka. Ovdje možete deaktivirati „Dopusti slanje podataka“ pod „Privatnost“.

Pažljivo uklonite SIM karticu laganim pritiskom na nju dok ne čujete klik i kartica se ne odvoji od utora. Sada je lagano vratite u utor.

To se primjerice može dogoditi ako je prijam preslab, ako postoje problemi s pružateljem usluga ili ako je hardver oštećen (npr. SIM kartica ili antena vozila).

Roaming je isključen u tvorničkim postavkama MMI-ja. To možete promijeniti i provjeriti na sljedeći način: TEL >> Postavke >> Veze >> Podatkovna veza >> Podatkovni roaming Ta se postavka pohranjuje za trenutačnu SIM karticu ili za trenutačno povezani mobilni telefon.

U postavke telefona integriran je „Online brojač potrošnje”. Njega možete pozvati na sljedeći način: TEL >> Postavke >> Veze >> Online brojač potrošnje Brojač potrošnje pokazuje količinu primljenih i poslanih podataka putem usluga Audi connect. Statistiku je moguće poništiti. U tom slučaju količina podataka ponovno se prikazuje počevši od 0 bajtova od datuma poništavanja uz datum zadnjeg poništavanja. Za svaku se SIM karticu kreira odvojena statistika. Imajte na umu da to ne mora nužno odgovarati obračunskim razdobljima vašeg mobilnog operatera.

Licence

MMI3G+ Za uslugu „Traffic online“ 3 godine. MIB1 High A3: 3 godine za odabrane usluge (za više informacija upitajte svog Audi partnera) MIB2 A6, A7, TT, R8: 3 godine za odabrane usluge A3PA, A4, A5, Q2, Q5, Q7: IT0 = 3 mjeseca od datuma isporuke IT1= 3 godine od datuma isporuke IT2 = 3 mjeseca od datuma isporuke IT3 = 3 godine od datuma isporuke

- Audi usluga prijave štete: 10 godina (IW3, IW5) - Online poziv za pomoć na cesti, poziv u nuždi: 10 godina (IW3) - Lokacija vozila, izvješće o statusu vozila, daljinsko otključavanje i zaključavanje, obavijest alarmnog uređaja protiv krađe: 3 godine (IW3, IW5)

10 godina za sve usluge e-tron

a) Audi connect SIM kartica (eSIM) - Licence ne utječu na Audi connect SIM karticu. Ona spada u takozvane podatkovne module. - Licence ne utječu na Wi-Fi podatkovne pakete. Njih treba odvojeno ugovoriti. b) Proširenje licence: - Vaš Audi partner će vas obavijestiti o produženju licence - Aktualno vrijeme korištenja svojih licenci možete vidjeti u vozilu

Neki modeli uključuju 3-mjesečnu licencu, ali većina modela ima 3-godišnje razdoblje licence za Audi connect. Točno trajanje licence možete pronaći u pregledu licenci u MMI-ju vozila. Audi connect Navigacija & infotainment: raspoloživost usluga koje podržava Audi connect Navigacija & infotainment* ovisi o pojedinoj zemlji. Usluge Audi connect na raspolaganju su najmanje godinu dana od isporuke vozila. Nakon 24 mjeseca od isporuke vozila trajanje usluga Audi connect produžuje se jedanput za 12 mjeseci bez naknade. Ako ne želite takvo produženje, o tome nas pisanim putem obavijestite na sljedeću adresu: Porsche Croatia d.o.o. Miroslava Miholića 2 10010 Zagreb Email: [email protected] Vaš Audi partner obavijestit će vas o kasnijim mogućnostima produženja usluga Audi connect. Ovisno o modelu vozila Audi connect omogućuje pristup usluzi Google. Trajnu raspoloživost nije moguće jamčiti; to je odgovornost Googlea. Detaljnije informacije o uslugama Audi connect potražite na stranici www.audi.de/connect i kod svog Audi partnera, a informacije o tarifnim uvjetima kod svog pružatelja usluga. Poziv u nuždi i servis: usluge Audi connect za upravljanje vozilom mogu se besplatno koristiti tri godine od isporuke vozila, a zatim se mogu produžiti uz plaćanje. Audi connect sustav za lociranje vozila u slučaju krađe raspoloživ je godinu dana od isporuke vozila i aktivacije, a zatim se može produžiti uz plaćanje.

myAudi

Portal myAudi nudi vam pristup mnogim korisnim digitalnim funkcijama i uslugama te mogućnost praćenja svih važnih podataka o vozilu. Pomoću intuitivnog korisničkog sučelja možete ugovoriti i koristiti sve servisne ponude i usluge Audi connect te upravljati njima. Imate mogućnost kreiranja svakog od vaših Audi vozila na portalu myAudi.

myAudi aplikacija funkcionira kao poveznica između vas, vašeg Audija, okoline i vaše svakodnevice. Pomoću aplikacije možete pozvati informacije o svom vozilu u stvarnom vremenu u svakom trenutku i primjerice pratiti razinu goriva u spremniku, doseg, termine servisa i još mnogo toga. Putovanja planirajte praktično u aplikaciji i pošaljite odredišta i rute izravno u svoje vozilo. Klimatizacijom i otvaranjem i zatvaranjem vrata vozila također možete upravljati na daljinu. (Ovisno o modelu i opremi vašeg Audija raspoloživost usluga može se razlikovati. Dijelovi funkcija ovise o trećim pružateljima usluga i možda neće biti u potpunosti na raspolaganju u svakom trenutku i u svakoj zemlji). Omogućite obitelji, prijateljima ili kolegama pristup svom Audiju. myAudi aplikacija ponuda je uvoznika na dotičnom tržištu. Podatke o uvozniku pronaći ćete u impresumu aplikacije. Pregled svih funkcija: Audi e-tron - praktično planirajte postupak punjenja i upravljajte njime pomoću myAudi aplikacije - pozovite specifične informacije kao što su doseg u električnom pogonu, razina napunjenosti i preostalo vrijeme punjenja Navigacija - pošaljite odredišta i rute s mobilnog uređaja u vozilo - planirajte rute uključujući hodanje do vozila - pristupite kontaktima, adresama i kalendaru iz vozila Servis - uvijek pratite servisne termine, predstojeća održavanja i sve informacije o dodatnim radovima - pristupite svom digitalnom protokolu vožnji putem aplikacije - pronađite Audi servisnu poslovnicu u svom području - upravljajte troškovima i putovanjima u digitalnom protokolu vožnji i troškova

Na ovaj način odjavljujete myAudi korisnički račun u vozilu: u MMI-ju idite na Korisnik >> Odjava „Korisničkog imena“ Na ovaj način odjavljujete myAudi korisnički račun u MMI-ju: idite na Korisnik >> Administriranje korisnika >> Uklanjanje svih korisnika

Uređivanje paketa Audi connect

Na portalu myAudi: - odaberite „Korisnički račun“ i prihvatite ugovor o glavnom korisniku - unesite svoje osobne podatke - postavite 4-znamenkasti PIN - odaberite kanal za verifikaciju* - broj mobitela - e-mail - Audi servisna poslovnica - prihvatite Opće uvjete poslovanja * Ovisno o odabranom verifikacijskom kanalu u nastavku ćete dobiti mTAN ili ćete morati posjetiti svog Audi partnera. U myAudi aplikaciji: - U izborniku idite na: - Moj profil - Postavke - Administriranje korisnika - Odaberite: - Ugovor o glavnom korisniku - Verificirajte sada - Daljnji postupak isti je kao „Na portalu myAudi“ U vozilu: - ostružite 10-znamenkasti kod vozila na privjesku za ključeve - unesite myAudi korisničko ime i kod vozila u MMI i slijedite sljedeću stazu: - Audi connect - Administriranje korisnika - Glavni korisnik - Određivanje glavnog korisnika

Na portalu myAudi: - odaberite „Korisnički račun“ i prihvatite ugovor o glavnom korisniku - unesite svoje osobne podatke - postavite 4-znamenkasti PIN - odaberite kanal za verifikaciju* - broj mobitela - e-mail - Audi servisna poslovnica - prihvatite Opće uvjete poslovanja * Ovisno o odabranom verifikacijskom kanalu u nastavku ćete dobiti mTAN ili ćete morati posjetiti svog Audi partnera. U myAudi aplikaciji: - U izborniku idite na: - Moj profil - Postavke - Administriranje korisnika - Zatim odaberite: - Ugovor o glavnom korisniku - Verificirajte sada - Daljnji postupak isti je kao „Na portalu myAudi“ U vozilu: - ostružite 10-znamenkasti kod vozila na privjesku za ključeve - unesite myAudi korisničko ime i kod vozila u MMI i slijedite sljedeću stazu: - Korisnik - Administriranje korisnika - Određivanje glavnog korisnika

a) Veza s pristupnim podacima za myAudi: kako biste vozilo povezali s myAudi korisničkim računom, možete se prijaviti u MMI svojim pristupnim podacima za myAudi korisnički račun. Odaberite u MMI-ju: - Audi connect - Mogućnosti - Prijava - Sada unesite svoje korisničko ime i lozinku i prijavite se. b) Veza s PIN brojem za myAudi: Umjesto toga u MMI se možete prijaviti PIN brojem za myAudi. Kliknite sljedeće: - Audi connect - Mogućnosti - Prijava - Unos putem PIN broja za myAudi - Sada unesite svoj PIN broj za myAudi.

a) Veza s pristupnim podacima za myAudi: kako biste vozilo povezali sa svojim myAudi korisničkim računom, možete se prijaviti u MMI svojim pristupnim podacima za myAudi korisnički račun. Odaberite u MMI-ju: - Audi connect - Mogućnosti - Prijava Sada unesite svoje korisničko ime i lozinku i prijavite se. b) Automatski prijenos korisničkog imena / e-mail adrese*: - Preduvjet: Wi-Fi hotspot aktiviran je u vozilu i prijavljeni ste u myAudi aplikaciji - Kako biste to učinili, idite na Postavke - Wi-Fi - Aktivacija Wi-Fi hotspota * Ako još niste kreirali svoj Audi na svom Audi korisničkom računu, to će za vas biti učinjeno automatski

Usluge Audi connect – informacije

Namještanje usluge Audi connect „Google Earth“ i obuhvaćeni Audi modeli: uslugom Audi connect „Google Earth“ do sada je foto-realističnim izgledom bio poboljšan prikaz karte Audi navigacijskih sustava. Zbog tehničke promjene trećeg pružatelja usluga (Google) usluga Audi connect „Google Earth“ od 1. siječnja 2021. više neće biti raspoloživa za Audi modelske linije A3, A4, A5, A6, A7, Q2, Q5, Q7, TT i R8 proizvedene prije modelske godine 2017. Ako su navedene modelske linije proizvedene od modelske godine 2017. nadalje, možda će biti moguće aktivirati nasljednu uslugu Audi connect „Satelitske karte“ putem besplatnog updatea softvera u okviru jamstvenog roka i/ili za vrijeme trajanja garancije (trajanje licence i produženja usluge „Google Earth“ ili „Satelitska karta“ ostaju nepromijenjene). Bez obzira na modelsku godinu, Audi modeli A1 i Q3 prve generacije vozila ne mogu se ažurirati i više neće podržavati uslugu Audi connect „Google Earth“ od 1. siječnja 2021. Audi modeli koji nisu obuhvaćeni: nema potrebe za djelovanjem za sve Audi modele od modelske godine 2019. nadalje jer su tehnički konstruirani za nasljednu uslugu „Satelitske karte“ i podržavaju je bez dodatnog updatea softvera. Najnovije generacije modela Audi A1, Audi A3, Audi Q3, Audi A6, Audi A7, Audi A8 i Audi e-tron također nisu obuhvaćene jer se od početka proizvodnje isporučuju samo s uslugom Audi connect „Satelitska karta“. Dodatne informacije: dodatne informacije o tome odnosi li se ukidanje usluge Audi connect „Google Earth“ na vaš Audi i možete li dobiti besplatan update softvera za nasljednu uslugu „Satelitska karta“ možete dobiti u svojoj Audi servisnoj poslovnici.

Usluge Audi connect – informacije

Namještanje usluge Audi connect „Google Earth“ i obuhvaćeni Audi modeli: uslugom Audi connect „Google Earth“ do sada je foto-realističnim izgledom bio poboljšan prikaz karte Audi navigacijskih sustava. Zbog tehničke promjene trećeg pružatelja usluga (Google) usluga Audi connect „Google Earth“ od 1. siječnja 2021. više neće biti raspoloživa za Audi modelske linije A3, A4, A5, A6, A7, Q2, Q5, Q7, TT i R8 proizvedene prije modelske godine 2017. Ako su navedene modelske linije proizvedene od modelske godine 2017. nadalje, možda će biti moguće aktivirati nasljednu uslugu Audi connect „Satelitske karte“ putem besplatnog updatea softvera u okviru jamstvenog roka i/ili za vrijeme trajanja garancije (trajanje licence i produženja usluge „Google Earth“ ili „Satelitska karta“ ostaju nepromijenjene). Bez obzira na modelsku godinu, Audi modeli A1 i Q3 prve generacije vozila ne mogu se ažurirati i više neće podržavati uslugu Audi connect „Google Earth“ od 1. siječnja 2021. Audi modeli koji nisu obuhvaćeni: nema potrebe za djelovanjem za sve Audi modele od modelske godine 2019. nadalje jer su tehnički konstruirani za nasljednu uslugu „Satelitske karte“ i podržavaju je bez dodatnog updatea softvera. Najnovije generacije modela Audi A1, Audi A3, Audi Q3, Audi A6, Audi A7, Audi A8 i Audi e-tron također nisu obuhvaćene jer se od početka proizvodnje isporučuju samo s uslugom Audi connect „Satelitska karta“. Dodatne informacije: dodatne informacije o tome odnosi li se ukidanje usluge Audi connect „Google Earth“ na vaš Audi i možete li dobiti besplatan update softvera za nasljednu uslugu „Satelitska karta“ možete dobiti u svojoj Audi servisnoj poslovnici

1) Unos odredišta putem sustava myAudi

Unos odredišta putem sustava myAudi omogućuje vam praktično planiranje navigacijskih odredišta i ruta s vašeg kućnog računala ili smartphonea. myAudi vam omogućuje slanje pojedinačnih odredišta u vozilo. Na početku vožnje možete ih učitati u MMI® navigacijski sustav plus i ne morate ih ponovo manualno unositi.

Za uslugu vam je potreban sustav MMI 3G+, MIB1 High, MIB2 High / High Scale ili MIB2+ High. Za korištenje usluge potrebno je preuzeti myAudi aplikaciju, imati myAudi korisnički račun i upariti ga s vozilom. Kompatibilno od verzija Apple iOS 10.0 i Android 6.

U sustavu myAudi: pozovite „Audi connect“ i odaberite uslugu „Unos odredišta putem sustava myAudi“. Tamo je moguće kreirati nova odredišta traženjem ili unosom adrese. Usto se odredišta mogu uređivati ili brisati. Odredišta se u vozilu mogu pozvati na sljedeći način: MIB2: u MIB2 odredišta možete pozvati unosom odredišta / primljenih odredišta. MIB2+: odredišta se pojavljuju kao obavijesti u MIB2+ i navedena su u vašim myAudi odredištima. Upravljanje pohranjenim odredištima: pohranjena odredišta u sustavu myAudi možete pozvati putem navigacije u vozilu. Odredišta se pohranjuju, brišu ili uređuju lokalno u vozilu. Povratna sinkronizacija sa sustavom myAudi nije moguća. Broj odredišta pohranjenih u sustavu myAudi: možete pohraniti do 50 odredišta u sustavu my Audi. 51. odredište prepisuje se preko prvog odredišta i tako dalje. Odredišta se prepisuju samo u sustavu myAudi i ne prenose se automatski na odredišta pohranjena lokalno u vozilu.

Maksimalni broj kontakata koji se mogu trajno uvesti s telefona u adresar vozila u MMI-ju je 100, uključujući maksimalni broj od 50 online odredišta s myAudi korisničkog računa. Na primjer, ako već koristite 80 mjesta za pohranjivanje kontakata u imeniku vozila, dodatnih 20 mjesta za pohranjivanje raspoloživo je za kontakte s myAudi korisničkog računa.

2) Audi connect ključ

Da. Kada postavite Audi connect ključ, vaš smartphone preuzima funkcije uobičajenog ključa vozila: otvaranje, zatvaranje i pokretanje motora.

3) Online traženje navigacijskih odredišta

Online traženje navigacijskih odredišta vašu vožnju pretvara u interaktivni doživljaj. Pristup cijelom kapacitetu kompletne internetske baze podataka omogućuje vam traženje posebnih odredišta unosom slobodnog teksta i pruža vam pripadajuće informacije kao što su fotografije, radno vrijeme i ocjene posjetitelja. Integrirano prepoznavanje govora, kojim se može praktično upravljati pritiskom na tipku na višenamjenskom upravljaču, nudi dodatni komfor i sigurnost. Uz online traženje navigacijskih odredišta vaše vam se odredište jasno prikazuje tijekom vožnje. S myAudi aplikacijom također možete koristiti traženje POI odredišta i u pokretu na svom smartphoneu. Rukovanje: online traženje navigacijskih odredišta moguće je pozvati na dva načina: 1) putem elementa za rukovanje MMI-jem: „Navigacija“ >> „Navođenje na odredište“ >> „Online odredišta“ >> Google traženje - U području oko lokacije - U području oko odredišta - Na novoj lokaciji Potom možete tražiti željeno odredište unosom slobodnog teksta (pomoću regulatora ili MMI touch sustava), slično npr. traženju u usluzi Google Maps na kućnom računalu (npr. hotel, talijanski restoran, muzej itd.) 2) pomoću govornih naredbi: Varijanta a): - Aktivirajte rukovanje govornim naredbama putem višenamjenskog upravljača - Govorna naredba „Online odredišta“ ili „Traži online...“ - U području oko lokacije - U području oko odredišta - Na novoj lokaciji - Odaberite jednu od mogućnosti - Govorni unos željenog posebnog odredišta (npr. hotel, talijanski restoran, muzej itd.)

Varijanta b): - Aktivirajte rukovanje govornim naredbama putem višenamjenskog upravljača - Govorna naredba „Online odredište xxx“ (xxx = željeno odredište) - U tijeku je traženje posebnog odredišta u području oko lokacije​

4) Online prometne informacije

Aktiviranje: online prometne informacije deaktivirane su tvornički i moraju se jedanput aktivirati u MMI-ju. Aktiviranje u Audiju A3: Navigacija >> Postavke >> Online prometni podaci >> uključivanje Navigacija >> Postavke >> Licenca za online prometne podatke >> Aktivacija online prometnih podataka Aktiviranje za druga vozila s uslugama Audi connect: Info >> Postavke >> Online prometni podaci >> uključivanje Info >> Postavke >>Licenca za online prometne podatke >> Aktivacija online prometnih podataka Korištenje Korištenje: simbol u donjem lijevom kutu zaslona prikazuje prometne podatke koji se trenutačno primaju: TMC / TMCpro / ONLINE. Ikona ONLINE označava da se primaju i koriste „Online prometne informacije“. Napomena: ikona je vidljiva samo ako je aktivirano dinamično zaobilaženje zastoja: Navigacija >> Postavke >> Kriteriji rute: Din. zaobilaženje zastoja uključeno Online prometne informacije mogu se istaknuti bojom na navigacijskoj karti (radi bolje preglednosti prikaz sadrži manje boja od standardne karte): Navigacija >> Postavke >> Prikaz karte >> Promet Aktualni prometni tok vizualiziran je na ovom prikazu karte dionicama ceste u boji: zeleno: slobodan prometni tok narančasto: usporeni promet crveno: zastoj i blokada Otežan promet kao što su radovi na cesti, zastoji, blokade itd. označen je iscrtkano na svim prikazima karte, dok se informacije o prometnom toku prikazuju samo na prikazima karte „Promet“ i „Google Earth™“.

U slučaju aktualnog izvješća o prometu ili otežanom prometu (npr. radovi na cesti) oznake na cesti u boji na ovoj dionici ceste prikazuju se iscrtkano (npr. zeleno-crne). Tom se oznakom vizualizira dužina otežanog prometa.

5) Online vijesti

Online novosti donose tekstove i slike o aktualnim svjetskim događajima u vozilo. Njih osiguravaju nacionalne i međunarodne redakcije. Posebnost Online novosti: možete po želji birati između različitih izvora vijesti (RSS feedovi) i konfigurirati ih. Ako ne odaberete pojedinačne vijesti putem myAudi korisničkog računa, primat ćete vijesti osnovne usluge. Funkcija čitanja naglas omogućuje praktično korištenje usluge.

Odabir izvora vijesti (RSS feedovi) i kasnija konfiguracija usluge provode se pomoću myAudi korisničkog računa. U posljednjem koraku konfiguracije povezujete vozilo i myAudi korisnički račun putem izbornika „Prijava“ za Audi connect u MMI-ju vozila.

6) Informacije o benzinskim postajama

Pronađite povoljne benzinske postaje u svojoj okolini ili na odredištu. Razvrstane su prema cijeni ili udaljenosti za učinkovito zaustavljanje. Usluga pruža informacije o tome gdje točiti odgovarajuće gorivo i navodi raspoložive benzinske postaje razvrstane prema cijeni. Uz mogućnost izravne navigacije. Funkcija čitanja naglas omogućuje praktično korištenje usluge.

7) Audi music stream

Aplikaciju Audi music stream App (ili aplikaciju Audi MMI connect App) za iOS i Android uređaje možete skinuti iz odgovarajućih trgovina s aplikacijama. Informacije o kompatibilnim smartphone uređajima možete dobiti na stranici www.audi.com/mp3.

U području Mediji odaberite Wi-Fi media player. U postavkama vašeg smartphonea odabran je i povezan Wi-Fi hotspot MMI-ja. Nakon pokretanja aplikacije Audi music stream App u MMI-ju možete birati između internetskog radija i medijateke.

8) Online streaming medija

Usluga “Online Media Streaming” ne zahtijeva aktivaciju.

Informacije o Wi-Fi hotspotu i podatkovnoj povezanosti putem Cubic Telecoma

Podatkovna usluga Cubic Telecoma globalna je komunikacijska usluga koju pruža Cubic Telecom. Cubic Telecom nudi vam podatkovne pakete s različitim količinama podataka i vremenom korištenja prvoklasne podatkovne usluge. Naši podatkovni paketi omogućuju vam gotovo neprekinuti širokopojasni pristup internetu izravno u vašem Audiju. Visoki troškovi i naporne push obavijesti tijekom putovanja Europom stvar su prošlosti: pri prelasku državnih granica naši podatkovni paketi izravno pristupaju pružateljima usluga dotične zemlje kako biste se vi u potpunosti mogli usredotočiti na svoje putovanje. SIM (eSIM) koji je tvornički ugrađen u vašem vozilu omogućuje vam jednostavno korištenje naše podatkovne usluge. Uz podatkovne pakete Cubic Telecoma do osam mobilnih uređaja može koristiti brzi internet u pokretu putem Wi-Fi hotspota u vašem Audiju. Naše podatkovne pakete možete ugovoriti unaprijed, praktično izravno u automobilu ili online putem svog korisničkog računa. Komfor: podatkovni paketi Cubic Telecoma rade prekogranično u 33 europske zemlje. Pouzdanost: tvornički ugrađena SIM kartica zadovoljava automobilske standarde i opsežno je testirana na više od 300 000 kilometara diljem Europe. Od Švedske do Španjolske i od Irske do Italije.

Naši podatkovni paketi omogućuju vam jednostavno korištenje Wi-Fi hotspota izravno u vašem Audiju u sljedećim zemljama.

 • Belgija
 • Bugarska
 • Danska
 • Njemačka
 • Estonija
 • Finska
 • Francuska
 • Grčka
 • Velika Britanija
 • Irska
 • Italija
 • Hrvatska
 • Latvija
 • Lihtenštajn
 • Litva
 • Luksemburg
 • Malta
 • Makedonija
 • Monako
 • Nizozemska
 • Norveška
 • Austria
 • Poljska
 • Portugal
 • Rumunjska
 • Švedska
 • Švicarska
 • Slovačka
 • Španjolska
 • Češka
 • Mađarska
 • Cipar

Za ugovaranje naših paketa postoje dvije opcije. 1. Putem online portala Cubic Telecoma a) Prijavite se u svoj korisnički račun na https://audi.cubictelecom.com/hr. Ako još nemate korisnički račun, možete se besplatno registrirati na https://audi.cubictelecom.com/hr/register. b) Na stranici pregleda odaberite opciju „Podatkovni paketi“ za pregled svih raspoloživih podatkovnih paketa. c) Nakon što se odlučite za paket, bit ćete preusmjereni na postupak plaćanja. Još jednom se uvjerite da ste odabrali ispravan paket. Sada možete platiti već pohranjenom kreditnom karticom ili dodati novu kako biste dovršili kupnju. 2. Izravnom dopunom u vašem Audiju a) Za korištenje ove metode potreban vam je Cubic Telecom korisnički račun. Ako još nemate korisnički račun, možete se registrirati za naš besplatni korisnički račun na https://audi.cubictelecom.com/hr/register. b) Funkciju „Dopuna u automobilu“ možete aktivirati jedanput ugovaranjem podatkovnih paketa putem našeg online portala. Kako biste to učinili, postavite kvačicu uz „Aktiviranje dopune u automobilu“ tijekom postupka ugovaranja. c) Odaberite opciju „Podatkovni paketi“ u MMI-ju svog Audija i zatim „Ugovaranje podatkovnih paketa“. d) Odlučite se za jedan od prikazanih podatkovnih paketa i odaberite „Kupi“. Napomena: unosom broja mobilnog telefona i aktiviranjem funkcije „Obavijest“ na svom korisničkom računu glavni korisnik prima SMS obavijesti o niskom stanju na računu i potvrdu kupnje izravno na svom smartphoneu. Na taj način možete pratiti potrošnju podataka u vozilu. Naknada za to naplatit će se s kreditne kartice koja je na portalu upisana kao „preferirana“.

Nudimo vam tri različita podatkovna paketa s različitim količinama podataka i vremenom korištenja. Također možete ugovoriti više podatkovnih paketa koji se koriste jedan za drugim. Odaberite zemlju za prikaz cijene. Svi podatkovni paketi mogu se koristiti s do 8 uređaja u 33 europske zemlje. Sve cijene uključuju PDV.

Za postavljanje korisničkog računa potrebno vam je samo nekoliko minuta. Jednostavno unesite podatke u obrazac za registraciju, dodajte svoje vozilo i zatim potvrdite svoju adresu za slanje računa.

Napomena: u nekim zemljama u ovom trenutku može biti potrebna dodatna potvrda identiteta.

Podatkovna usluga Cubic Telecoma trenutačno je dostupna u aktualnim verzijama sljedećih modela: Q2 (od godine proizvodnje 2016.), A3 (od godine proizvodnje 2016.), A4 (od godine proizvodnje 2016.), A5 (od godine proizvodnje 2016.), Q5 (od godine proizvodnje 2016.), Q7 (od godine proizvodnje 2016.), A6 (od godine proizvodnje 2018.), A7 (od godine proizvodnje 2018.), A8 (od godine proizvodnje 2018.), Q8 (od godine proizvodnje 2018.).

Godina proizvodnje ovisi o zemlji u kojoj je vozilo naručeno i isporučeno i može se razlikovati od navedenih.

Funkcija „Dopuna u automobilu“ omogućuje izravno ugovaranje podatkovnih paketa u MMI-ju vašeg Audija. Morate je prvo jednom aktivirati u svom korisničkom računu pri kupnji podatkovnog paketa. Podaci o vašoj kreditnoj kartici sigurno su pohranjeni i možete postaviti ograničenja dopune i SMS obavijesti u skladu sa svojim željama. Ubuduće ćete sve ostale podatkovne pakete moći jednostavno ugovarati izravno u vozilu bez dugotrajnog procesa naplate. Napomena: unosom broja mobilnog telefona i aktiviranjem funkcije „Obavijest“ na svom korisničkom računu glavni korisnik prima SMS obavijesti o niskom stanju na računu i potvrdu kupnje izravno na svom smartphoneu. Na taj način možete pratiti potrošnju podataka u vozilu. Naknada za to naplatit će se s kreditne kartice koja je na portalu upisana kao „preferirana“.

Podatke o kreditnoj kartici možete sigurno pohraniti u svom Cubic Telecom korisničkom računu tijekom svake kupnje. Moguće je pohraniti više kreditnih kartica, odabrati zadanu ili preferiranu karticu i ukloniti kartice po želji. Za upravljanje kreditnim karticama odaberite „Administriranje korisničkog računa“ u svom myAudi korisničkom računu, a zatim „Kreditne kartice“. Tijekom svake kupnje sustav će vas upitati želite li koristiti karticu koju ste spremili kao „preferiranu“ ili želite dodati novu karticu.

Podatkovni paketi Cubic Telecoma obračunavaju se u valuti zemlje koju ste odabrali tijekom prve registracije. Ako ste standardni korisnik automobila, valuta dopune automobila je valuta koja se koristi u zemlji prijave vlasnika SIM kartice.

U MMI-ju svog Audija odaberite opciju „Podatkovni paketi“ pod „Audi connect“. Ovdje možete vidjeti aktualne podatkovne pakete, ugovarati podatkovne pakete („Dopuna u autu“) i kontaktirati s našom korisničkom podrškom. Također, možete se prijaviti u svoj myAudi korisnički račun online putem pomoću e-mail adrese i lozinke. Ovdje možete ugovarati podatkovne pakete, pratiti svoju potrošnju u stvarnom vremenu, upravljati osobnim podacima te namještati ograničenja dopune i SMS obavijesti.

U iznimnim okolnostima, npr. ako se preselite u drugu zemlju, možete promijeniti domovinu u kojoj želite ugovoriti podatkovne pakete. Kako biste to učinili, obratite se našoj korisničkoj službi https://audi.cubictelecom.com/hr/contactUs