Q8 e-tron

Zatvori filtar

Cijena

25000
50000
75000
100000
125000
150000
175000
200000
225000
250000
250000

CO₂

160
240
320
320

2 Vozila

Q8 e-tron

od 80.583,75 €

Q8 e-tron
Potrošnja struje kombinirano:
20,3-22,06 kWh/100 km

Q8 Sportback e-tron

od 82.700,00 €

Q8 Sportback e-tron
Potrošnja struje kombinirano:
19,76-21,37 kWh/100 km

Audi Q8 e-tron – elegantni SUV modeli

Velik doseg, brzo punjenje, siguran užitak u vožnji i vizualno pravi magneti za poglede – Audi Q8 e-tron modeli ubrzat će rad srca svih vozača.

Audi e-tron kao potpuno električni SUV i Sportback e-tron kao SUV coupé na tržištu su još od 2018. Četiri godine kasnije modeli nisu samo vizualno osvježeni, već su i primljeni u kategoriju modela više klase. Tako danas u asortimanu možete pronaći Q8 e-tron, Q8 Sportback e-tron, SQ8 e-tron i SQ8 Sportback e-tron. Audi postavlja nova mjerila u automobilskoj branši s proizvodnjom neutralnom u pogledu emisija CO₂. Q8 e-tron modeli izlaze iz tvornice u Bruxellesu neutralni u pogledu bilance CO₂. U nastavku saznajte još više informacija o novostima i prednostima.

Još veća snaga – velik kapacitet baterije i učinkovito punjenje

Značajne novosti prvenstveno se odnose na naprednu bateriju, njezin pripadajući doseg i odličnu krivulju snage punjenja.

Baterija

Dosad su e-tron modeli imali kapacitet baterije od 86 kWh (neto). Neto kapacitet odnosi se na stvarno iskoristiv sadržaj energije, dok bruto kapacitet opisuje sadržaj energije baterije koji se može maksimalno pohraniti. S naprednom visokonaponskom baterijom nove serije Q8 e-tron modela odsada ćete voziti brže, duže i dalje. S kapacitetom od 106 kWh neto odnosno 114 kWh bruto Audi SQ8 e-tron nudi doseg od 494 km, Audi SQ8 Sportback e-tron do 513 km, a Audi Q8 e-tron čak do 582 km. Međutim, najveći pobjednik u dosegu je Audi Q8 Sportback e-tron s impresivnih 600 km. Kako bi visokonaponska baterija besprijekorno radila, Audi daje jamstvo na bateriju novih vozila za prvih 160.000 km odnosno 8 godina – ovisno o tome što prije nastupi – za sve nedostatke u pogledu materijala ili izrade.

Punjenje

Nova baterija s naprednom tehnologijom ćelija može se puniti sa 170 kW umjesto dosadašnjih 150 kW. To za vas znači puno kraće vrijeme punjenja. Postupak punjenja s 10 % na 80 % na HPC stanici za punjenje visokog kapaciteta (eng. High Power Charging) traje samo 31 minutu. Za dionicu od Salzburga do Linza, koja je duga 123 km, dužina punjenja iznosi samo 10 minuta. Kod niske razine napunjenosti baterije možete primjerice iskoristiti dodatni potencijal dosega aktivacijom modusa „Range“ u MMI sustavu. On smanjuje potrošnju komfornih funkcija koje nisu neophodne i umanjuje najveću brzinu na 90 km/h. Zahvaljujući integriranom sustavu za planiranje rute dionici kojom putujete dodaju se stanice za punjenje – tako ne dolazi do nepotrebnih vremena stajanja.

Koji modeli Audija Q8 e-tron postoje?

U ponudi marke Audi trenutačno možete pronaći četiri različite varijante modela Q8 e-tron. One se međusobno razlikuju po snazi i izgledu.

No kvalitetnu serijsku opremu pronaći ćete u svim modelima. Adaptivno pneumatsko opružje omogućuje najvišu razinu komfora u vožnji zahvaljujući automatskoj prilagodbi visine i amortizacije vozila. Uz klimatiziranje u mirovanju namjestit ćete željenu temperaturu u vozilu još prije početka vožnje. Dodatnu sigurnost pružaju kvalitetna LED glavna svjetla, koja će se i po noći pobrinuti za savršenu vidljivost, te pomoć pri parkiranju plus, koja zahvaljujući naprednom senzorskom sustavu u velikoj mjeri olakšava parkiranje. Vrlo moderan MMI navigacijski sustav također ćete pronaći u Q8 e-tron modelima. On nudi niz funkcija i usluga kao što su planiranje rute, prometni podaci, vremenske prognoze i telefonske funkcije te usluge streaminga glazbe. Velikim brojem tih značajki možete jednostavno rukovati putem aplikacije s inovativnim upravljanjem. Uz prostran prtljažnik Audija Q8 e-tron dolazi i dodatni prednji spremnik volumena 62 litre, takozvani „frunk“ (kombinacija engleskih riječi za prednju stranu „front“ i prtljažnik „trunk“).

Audi Q8 e-tron: SUV više klase prikladan za svakodnevicu

Svojom dužinom od gotovo 5 metara i širinom od gotovo 2 metra Audi Q8 e-tron definitivno se ubraja u SUV vozilo više klase. SUV vozila općenito su vrlo popularna. I to s razlogom! Naime, puno je razloga koji idu u prilog ovoj traženoj klasi modela:

  • Mnoštvo prostora: više prostora za putnike i prtljagu
  • Veća sigurnost: stabilnost i sigurnost zahvaljujući robusnijoj karoseriji
  • Maksimalna fleksibilnost: dodatne offroad karakteristike poput pogona na sve kotače i veći razmak od tla za užitak u vožnji gradom i izvan asfaltiranih cesta
  • Prvoklasni dizajn: markantan izgled koji djeluje sportski i atraktivno

Osim svih prednosti koje donosi SUV vozilo, Audi Q8 e-tron dolazi sa širokom paletom atraktivnih značajki opreme. Uživajte u izvanrednoj trakciji i stabilnosti na kolniku zahvaljujući stalnom pogonu na sve kotače quattro. U unutrašnjosti će vas razveseliti kvalitetni materijali, akcenti puni detalja i brojne značajke kao što su funkcija masaže ili funkcija prozračivanja sjedala. Zahvaljujući raznolikoj ponudi Audi originalne dodatne opreme Audi Q8 e-tron pretvorit ćete u svoj individualni automobil iz snova.

Q8 e-tron: pregled tehničkih podataka

ModelQ8 e-tron
Kapacitet baterije (neto)do 106 kWh
Maksimalna snaga električnog pogona300 kW
Ukupni okretni moment664 Nm
Maks. doseg (prema WLTP-u)do 582 km
Maks. DC snaga punjenja170 kW
Ubrzanje 0-100 km/h5,6 Sek.
Vrsta pogonaStalni pogon na sve kotače quattro

Audi Q8 Sportback e-tron: elegantan SUV coupé

Audi Q8 Sportback e-tron omiljena je coupé varijanta modela Q8 e-tron. Za razliku od konvencionalne SUV siluete modela Q8 e-tron, Sportback model oduševljava svojim elegantnim dizajnom sa sportskom linijom krova. Krov se kontinuirano nastavlja u koso padajući stražnji dio vozila i tako naglašava dinamičan izgled vozila. Pritom se nećete morati odreći velikog prostora koji je poznat u SUV modelima. Napredne digitalne funkcije, kvalitetni materijali i prvorazredna obrada svaku će vožnju učiniti posebnom.

S ubrzanjem od 0 do 100 km/h u samo 5,6 sekundi i maksimalnim dosegom od 600 kilometara uz ukupni okretni moment od 665 Nm brže ćete stići na odredište.

Q8 Sportback e-tron: pregled tehničkih podataka

ModelQ8 Sportback e-tron
Kapacitet baterije (neto)106 kWh
Maksimalna snaga električnog pogona300 kW
Ukupni okretni moment664 Nm
Maks. doseg (prema WLTP-u)do 600 km
Maks. DC snaga punjenja170 kW
Ubrzanje 0-100 km/h5,6 Sek.
Vrsta pogonaStalni pogon na sve kotače quattro