Punjenje kod kuće

Jednostavno napunite električni automobil ili plug-in hibrid kod kuće. Najbolje noću kada se automobil ne upotrebljava i kada je dostupna najveća količina neiskorištene struje. Ujutro opušteno uđite u napunjeno vozilo i uživajte u vožnji. Ponudom sustava punjenja e-tron Audi nudi učinkovit, dobro osmišljen i cjelovit koncept punjenja.

Sustavi punjenja

e-tron punjač kompakt

Za potpuno električne i hibridne Audi modele.

Nije bitno punite li svoj električni automobil ili hibridni model na industrijskoj utičnici ili eventualno kućnoj utičnici, kod kuće ili na vikendici: modularni e-tron punjač kompakt omogućuje vam maksimalnu fleksibilnost.

Kompatibilnoste-tron punjač kompakt kompatibilan je sa svim potpuno električnim vozilima i plug-in hibridima marke Audi.
Opseg isporukeJedinica za rukovanje uključujući kabel za priključak vozila i dva kabela za mrežni priključak – jedan s kućnim i jedan s industrijskim utikačem.
Snaga punjenjaOd čak 11 kW (1) kod Audi e-tron modela, za plug-in hibride snaga punjenja iznosi do 7,4 kW. Na jedinici za rukovanje korisnik može manualno prebacivati između 100-postotne i 50-postotne snage punjenja. To može biti korisno kada se u kući upotrebljavaju razni drugi električni uređaji.
Prikaz statusaStatus sustava punjenja i postupka punjenja e-tron punjač kompakt prikazuje pomoću LED dioda na jedinici za rukovanje.
 

e-tron punjač connect

Za potpuno električne Audi modele.

Punjenje električnog Audija u preferirano vrijeme, kada je struja najpovoljnija²; automatska prilagodba snage punjenja kada se u kućanstvu paralelno upotrebljavaju drugi električni uređaji te dokumentiranje napunjene količine energije (kWh) samo su neke od prednosti opcijskog e-tron punjač connect za električne Audi modele. On umrežava vozilo s kompatibilnim sustavom upravljanja energijom u kućanstvu (Home Energy Management System, HEMS) i tako električni automobil čini dijelom pametne kuće. Već imate sustav upravljanja energijom u kućanstvu ili želite saznati više o prvom stavljanju u pogon?

KompatibilnostDostupno samo za potpuno električna vozila marke Audi (osim Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron).
Opseg isporukeJedinica za rukovanje, kabel za priključak vozila s mogućnošću odabira dužine i dva kabela za mrežni priključak (jedan s kućnim i jedan s industrijskim utikačem). Isporuka uvijek uključuje zidni nosač za punjač.
Snaga punjenjaPodržana je snaga punjenja od 22 kW.
Prikaz statusaJedinica za rukovanje opremljena je 5“ dodirnim zaslonom.
PreduvjetiPreduvjet za neke inteligentne funkcije punjenja su postojanje internetske veze i kompatibilan sustav upravljanja energijom u kućanstvu.
PrednostiZaštita od prekida napajanja strujom (4), punjenje uz optimizirane troškove, upotreba solarne struje (4), integrirano evidentiranje energije punjenja, zaštita pomoću PIN-a, besplatni updatei softvera
 

Detaljni pregled prednosti e-tron sustava punjenja connect

Prednosti e-tron punjača connect

  • Zaštita od prekida napajanja strujom⁴: e-tron punjač connect³ puni vaše vozilo snagom koja je maksimalno na raspolaganju na kućnoj infrastrukturi ako postoji kompatibilan sustav upravljanja energijom u kućanstvu. U fazama u kojima se u kući upotrebljavaju neka druga električna trošila sustav će automatski smanjiti snagu punjenja. Čim su ostala trošila isključena, e-tron punjač connect ponovno će povećati snagu punjenja na najveću moguću vrijednost. Sustav tako sprečava prekide napajanja strujom uslijed prevelikog opterećenja osigurača kućnog priključka te unatoč tome značajno skraćuje dužinu punjenja vašeg električnog automobila.
  • Punjenje uz optimizirane troškove²: kod planiranja procesa punjenja sustav uzima u obzir doba dana povoljnije struje vašeg distributera električne energije. Uvažavajući željeno vrijeme polaska, vozilo će se prvenstveno puniti u vrijeme kada su troškovi struje najniži. To vrijedi za razdoblje tijekom kojeg je vozilo priključeno na sustav punjenja. Željeno vrijeme polaska možete jednostavno namjestiti u vozilu ili u aplikaciji myAudi App³.
  • Upotreba solarne struje⁴: ako posjedujete fotonaponski sustav, proces punjenja svog e-tron vozila možete optimizirati na način da se vozilo napaja što većom količinom vlastite solarne struje. Pomoću prognoza Sunčevog zračenja i željenog vremena polaska izračunava se odgovarajući plan punjenja. Željeno vrijeme polaska možete jednostavno namjestiti u vozilu ili u aplikaciji myAudi App³.
  • Integrirano evidentiranje energije punjenja: dokumentiranje napunjene energije omogućuje evidentiranje troškova energije za kilometre prijeđene u okviru poslovnog putovanja kako bi se oni eventualno obračunali preko poslodavca.
  • Zaštita pomoću PIN-a: sustav punjenja može se po potrebi zaštititi od neovlaštenog korištenja dodjeljivanjem 4-znamenkastog PIN broja.
  • Updatei softvera: pomoću updatea softvera vaš će e-tron punjač connect³ uvijek biti na najnovijoj razini.
 

The Power of MOON

MOON nudi privatnim i poslovnim kupcima individualna rješenja za njihov ulazak u električnu mobilnost. Počevši od wallboxa s kućnim baterijskim spremnikom i fotonaponskim sustavom pa sve do stanice za brzo punjenje – opcijski s integriranim sustavom s baterijskim spremnikom ili bez njega – MOON pokriva kompletni spektar u području električne mobilnosti. Cjelovit pristup jamči optimalnu opskrbu energijom te osigurava održivost i učinkovitost. MOON je pružatelj usluga koji električnu mobilnost pretvara u svakodnevicu.

 

1 Snaga punjenja ovisi o vrsti korištenog utikača za mrežni priključak, naponu specifičnom za pojedinu zemlju i broju raspoloživih faza strujne mreže te kućnoj instalaciji koja je specifična za pojedinog kupca. Stoga individualna snaga punjenja može biti manja. Kabel za mrežni priključak s industrijskim utikačem i jedinica za rukovanje sustavom punjenja međusobno su usklađeni te omogućuju određenu snagu punjenja. Kasnija zamjena kabela za mrežni priključak nekim drugim industrijskim utikačem tehnički je moguća, ali eventualno rezultira manjom snagom punjenja.

2 Preduvjet za funkciju je individualno sklopljen ugovor za struju između kupca i dobavljača energije koji sadržava različite cijene struje, npr. dnevne i noćne tarife. Informaciju o različitim cijenama struje kupac mora pohraniti u svom myAudi korisničkom računu ili kompatibilnom sustavu upravljanja energijom u kućanstvu.

3 AC punjenje snagom od 22 kW iziskuje dodatnu opremu u vozilu, i to opcijskog ugrađenog punjača do 22 kW (AC); opcijski raspoloživo za Audi Q8 e-tron 50, Audi Q8 e-tron 55, Audi Q8 e-tron Sportback 50, Audi Q8 e-tron Sportback 55, Audi SQ8 e-tron, Audi SQ8 e-tron Sportback, Audi e-tron GT i Audi RS e-tron GT.

4 Preduvjet za funkciju je postojanje kompatibilnog sustava upravljanja energijom u kućanstvu i fotonaponskog sustava. Oni nisu u ponudi tvrtke AUDI AG i ne čine sastavni dio opsega isporuke. Kako bi zajamčio potpunu kompatibilnost, AUDI AG trenutačno surađuje s tvrtkom SMA Solar Technology AG. Provjerite najprije kompatibilnost ako želite koristiti sustav upravljanja energijom u kućanstvu koji nije od tvrtke SMA.