Nove korisne funkcije za Audi Q4 e-tron i Audi Q4 Sportback e-tron

Audi dosljedno nastavlja razvijati modele Audi Q4 e-tron² i Audi Q4 Sportback e-tron³. U skladu s time marka Audi oprema već isporučena vozila i modele proizvedene do početka modelske godine 2023. updateom softvera ME 3.2. Jedna od novih, iznimno korisnih funkcija za svakodnevicu je primjerice mogućnost primanja budućih aktualiziranja softvera preko bežičnog sučelja. Taj se novi softver počeo serijski primjenjivati s aktualnom modelskom godinom 2023.

S updateima marka Audi omogućuje vam da vaš Q4 e-tron ostane ažuriran i nakon kupnje. Profitirajte od brojnih funkcija i optimizacija koje se učitavaju u vozilo. Svakako povjerite provođenje updatea servisnoj radionici i uživajte u sljedećim prednostima:      –> Poboljšanje DC snage punjenja      –> Prošireni portfelj usluga Audi connect      –>I ntegracija usluge Amazon Alexa⁴      –> Online raspoloživost kao preduvjet za update sustava S updateom softvera ME 3.2 sada možete kreirati dodatne korisničke profile u MMI-ju te se možete prebacivati između glavnog korisnika i drugih korisnika. Osim toga, moguć je prijenos ruta u vozilo putem aplikacije myAudi App. Navigacijski podaci poput prethodnih odredišta mogu se pohraniti u MMI-ju i u aplikaciji myAudi App. Također je moguće pronaći lokaciju vozila uz pomoć aplikacije myAudi App. K tomu možete vidjeti i status vozila (npr. vozilo je zaključano). U slučaju defekta ili lakših sudara na raspolaganju vam ubuduće stoji online poziv za pomoć na cesti s Audi uslugom prijave štete. Od kraja 2022. godine update softvera u kombinaciji s ugovorom za uslugu punjenja e-tron charging⁵ omogućuje i funkciju Plug & Charge⁶. Na kompatibilnim agregatima za punjenje vozilo samo provodi autorizaciju pri umetanju kabela za punjenje i aktivira agregat. Obračun se provodi potpuno automatski. Usluga punjenja Audi charging⁷ koja je kao naknadna ponuda pokrenuta u siječnju 2023. podržava funkciju Plug & Charge.. Svi Audi Q4 e-tron modeli od modelske godine 2023. također raspolažu funkcijom Plug & Charge te imaju online raspoloživost za update sustava. Svi kupci modela Audi Q4 e-tron² i Audi Q4 Sportback e-tron³ koji još nisu opremljeni novim softverom modelske godine 2023. bit će individualno obaviješteni od svog Audi trgovca o daljnjem postupku za učitavanje updatea nakon prvog kvartala 2023. Sve usluge punjenja predstavljaju opcijsku ponudu. Kupac mora sklopiti odgovarajući ugovor. Neke connect funkcije raspoložive su samo u paketu connect plus. Trenutačno nije moguća nadogradnja s connect basis na connect plus.

Update je raspoloživ za sve varijante Audija Q4 e-tron² i Audija Q4 Sportback e-tron³ koji su proizvedeni od uvođenja modela na tržište 2021. do uključujući modelsku godinu 2022. (uključujući proizvodni tjedan KT 34/2022.). U slučaju pitanja može li vaš Audi Q4 e-tron također dobiti update, rado će vam pomoći vaš Audi partner.

Za sve kupce Audija Q4 e-tron iz modelske godine 2022. na raspolaganju su sljedeće nove funkcije. Vozila iz modelske godine 2023. već su njima opremljena. • Mogućnost namještanja „preferiranog vremena punjenja“ radi utvrđivanja određenog vremenskog raspona punjenja • Funkcija zaštite baterije: ona razinu napunjenosti automatski ograničava na 80 posto i time održava bateriju u idealnom stanju napunjenosti • Daljinsko upravljanje postupcima punjenja i vremenima polaska (timer punjenja) u automobilu i u aplikaciji myAudi App • Integracija usluge Amazon Alexa⁴ • Plug & Charge • Online raspoloživost za update sustava • Audi tematski svjetovi u MMI-ju (uz nadoplatu) Za kupce Audija Q4 e-tron² i Audija Q4 Sportback e-tron³ iz modelske godine 2022. od proizvodnog tjedna 08/2022. na raspolaganju su sljedeće nove funkcije. Vozila iz modelske godine 2023. već su njima opremljena. • Plug & Charge • Online raspoloživost za update sustava • Audi tematski svjetovi u MMI-ju (uz nadoplatu)

Updatei softvera donose nove funkcije i optimizacije za vaš Audi Q4 e-tron² i Audi Q4 Sportback e-tron³. S tim updateom profitirat će od novih funkcija i aplikacija.

Preduvjet za dobivanje softvera ME 3.2 je dogovoreni termin kod vašeg Audi partnera. Ovisno o datumu proizvodnje svog vozila moći ćete dobiti specifične sadržaje i opsege. Radi dogovaranja termina kontaktirat će vas vaš Audi partner. Update će se postupno provoditi od prvog kvartala 2023.

Potrebna vam je važeća connect licenca kako biste od online usluga mogli profitirati i nakon updatea softvera. Za odabrane usluge morate biti registrirani kao glavni korisnik.

Update se provodi individualno za vozilo ovisno o datumu proizvodnje. Kako biste dobili sve prednosti updatea softvera ME 3.2, važno je da Audi partner u potpunosti instalira update. Instalacija updatea trajat će oko osam sati. Raspitajte se kod svog Audi partnera o detaljima zamjenske mobilnosti za razdoblje provođenja updatea softvera. Kao kupac ne snosite nikakve troškove za update.

 

  1. Navedene vrijednosti potrošnje i emisija utvrđene su prema zakonski propisanim postupcima mjerenja. WLTP ispitni ciklus u cijelosti je nadomjestio NEFZ ispitni ciklus 1. siječnja 2022., pa se za nova vozila s tipskim odobrenjem nakon tog datuma više ne navode vrijednosti prema NEFZ-u. Podaci se ne odnose na točno određeno vozilo i nisu sastavni dio ponude, već služe isključivo za usporedbu različitih tipova vozila. Dodatna oprema i pribor (dogradni dijelovi, format guma itd.) mogu promijeniti relevantne parametre vozila kao što su masa vozila, otpor kotrljanja guma i aerodinamika te uz vremenske uvjete, uvjete u prometu i individualan stil vožnje također mogu utjecati na potrošnju goriva, potrošnju struje, emisije CO2 i vozna svojstva vozila. Zbog realističnijih uvjeta ispitivanja vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 izmjerene prema WLTP-u u mnogim su slučajevima veće od vrijednosti izmjerenih putem Novog europskog ciklusa vožnje. Stoga nakon 1. rujna 2018. može doći do odgovarajućih izmjena u oporezivanju vozila. Dodatne informacije o razlikama između WLTP-a i NEFZ-a pronaći ćete na stranici www.audi.at/wltp. Dodatne informacije o službenoj potrošnji goriva i službenim specifičnim emisijama CO2 novih osobnih vozila možete saznati kod ovlaštenih Audi partnera.
  2. Audi Q4 e-tron: potrošnja struje (kombinirana¹) u kWh/100 km: 16,9-22,22; emisije CO₂ (kombinirana¹) u g/km: 0. Za vozilo su raspoložive samo vrijednosti potrošnje i emisija prema WLTP postupku, a ne prema NEFZ-u.
  3. Audi Q4 Sportback e-tron: potrošnja struje (kombinirana¹) u kWh/100 km: 16,6-22,22; emisije CO₂ (kombinirana¹) u g/km: 0. Za vozilo su raspoložive samo vrijednosti potrošnje i emisija prema WLTP postupku, a ne prema NEFZ-u.
  4. Samo ako je vozilo opremljeno uslugama connect plus: „Audi connect navigacija & infotainment plus“.
  5. Pristup i mreža: broj dostupnih stanica za punjenje kontinuirano će rasti. Usluga punjenja e-tron može se koristiti samo za elektrificirane modele marke Audi (preduvjet je identifikacijski broj vozila). Pristup diljem Europe: usluga punjenja e-tron charging raspoloživa je u 26 europskih zemalja; ponuda za ostale zemlje je u planu. Broj ponuđenih mjesta za punjenje kontinuirano raste, ali je specifičan za pojedinu zemlju i ovisi o stupnju izgradnje raspoložive infrastrukture. Ne postoji pravo na dobivanje pristupa svim mjestima za punjenje u nekoj zemlji. AUDI AG ne preuzima nikakvo jamstvo za rad, raspoloživost, snagu punjenja i ostale karakteristike infrastrukture punjenja. Informacija na odgovarajućoj lokaciji o broju mjesta za punjenje redovito se aktualizira i ne postoji pravo na potpunost informacija. Kartica kupca za uslugu punjenja e-tron charging može se upotrebljavati u mreži tek 24 sata nakon aktivacije kartice. Unutar prvih 24 sata kartica se eventualno može upotrebljavati uz lokalna ograničenja. Autorizacija pomoću aplikacije myAudi App (QR kod na mjestu za punjenje) zahtijeva aktivnu radiovezu i internetsku vezu. Ova metoda autorizacije nije dostupna na svim mjestima za punjenje. Cijene unutar pojedinih europskih zemalja su jedinstvene, ali mogu odstupati od cijena u Njemačkoj. Aktualne informacije o tarifama i ugovoru za svoju zemlju potražite na stranici www.e-tron.charging-service.audi. Zaključivanje ugovora za uslugu punjenja e-tron charging bilo je moguće do 31.12.2022. Usluga punjenja Audi e-tron charging predstavlja ponudu društva Digital Charging Solutions GmbH (Mies-van-der-Rohe-Straße 6, 80807 München, Njemačka).
  6. Funkcija Plug & Charge može se upotrebljavati uz sklopljen ugovor za uslugu punjenja Audi e-tron charging nakon njezine uspješne aktivacije. Upotreba funkcije Plug & Charge ovisi o vozilu, a raspoloživa je za sljedeće modele: Audi Q4 e-tron / Audi Q4 Sportback e-tron iz modelske godine 2023. (od početka proizvodnje KT 35/2022.) odnosno modelske godine 2022. uključujući provedeni update softvera ME 3.2. Funkcija Plug & Charge također je raspoloživa na svim IONITY stanicama za punjenje. Funkcija Plug & Charge može se upotrebljavati uz sklopljen ugovor za uslugu punjenja Audi charging vjerojatno od Q2/2023. nakon njezine uspješne aktivacije. Upotreba funkcije Plug & Charge ovisi o vozilu, a raspoloživa je za sljedeće modele: Audi Q4 e-tron / Audi Q4 Sportback e-tron (od početka proizvodnje KT 35/2022.) odnosno modelske godine 2022. uključujući provedeni update softvera ME 3.2. Funkcija Plug & Charge također je raspoloživa na svim IONITY stanicama za punjenje.
  7. Usluga punjenja Audi charging predstavlja ponudu društva Volkswagen Group Charging GmbH (Elli), Mollstraße 1, 10178 Berlin. Pristup i mreža: broj dostupnih stanica za punjenje kontinuirano će rasti. Usluga punjenja Audi charging može se koristiti samo za elektrificirane modele marke Audi (preduvjet je identifikacijski broj vozila). Pristup diljem Europe: usluga punjenja Audi charging raspoloživa je od 01.01.2023. u sljedećim zemljama (stanje: 01.01.2023.): Belgija, Bugarska, Danska, Njemačka, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Irska, Italija, Hrvatska, Latvija, Litva, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Austrija, Poljska, Rumunjska, Švedska, Švicarska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Češka, Mađarska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Broj ponuđenih mjesta za punjenje kontinuirano raste, ali je specifičan za pojedinu zemlju i ovisi o stupnju izgradnje raspoložive infrastrukture. Ne postoji pravo na dobivanje pristupa svim stanicama za punjenje u nekoj zemlji. AUDI AG ne preuzima nikakvo jamstvo za rad, raspoloživost, snagu punjenja i ostale karakteristike infrastrukture punjenja. Informacija na odgovarajućoj lokaciji o broju mjesta za punjenje redovito se aktualizira i ne postoji pravo na potpunost informacija. Autorizacija pomoću aplikacije myAudi App (QR kod na mjestu za punjenje) zahtijeva aktivnu radiovezu i internetsku vezu. Nije svaka metoda autorizacije dostupna na svakom mjestu za punjenje. Cijene unutar pojedinih europskih zemalja su jedinstvene, ali mogu odstupati od cijena u Njemačkoj.