Recept za napredak - inspirativne priče i ekskluzivni recepti vrhunskih hrvatskih chefova

Tour d'Excellence by Audi

Iako će se konkretni sastojci 'recepta' koji vode do vrhunskog rezultata sigurno razlikovati, osnovni postupak ostvarivanja uspjeha nikada se ne mijenja, bez obzira radi li se o haute cuisine ili stvaranju premium automobila. Treba pomiješati inovativnost, odvažnost i težnju savršenstvu, dodati puno truda, rada i volje i sve to začiniti prstohvatom tvrdoglave upornosti.

Baš kao što Audi njeguje takav pristup u proizvodnji svojih automobila i tako stalno pomiče granice izvrsnosti i napretka, istim je pristupom domaća gastronomija uvela Hrvatsku u zaista prestižno društvo. Prepoznali su to gosti najistančanijih nepca, kao i brojne svjetske institucije poput Michelin vodiča. Hrvatska gastronomija postaje sve uspješnija, priznatija i prepoznatljivija, a za sve su zaslužni pojedinci, naši vrhunski chefovi i chefice koji se u svojim kuhinjama dosljedno drže visokih standarda i ne priznaju ništa manje od savršenog.

Kako bi vas inspirirali i prenijeli dio ove priče o profinjenim okusima i ukusima, donosimo vam "Recept za napredak - Tour d'Excellence by Audi". Radi se o mini seriji od tri video reportaže u kojima ćemo predstaviti neke od najuspješnijih domaćih chefova i njihove restorane. Želimo ih pobliže upoznati i saznati sve o njihovom receptu za uspjeh i postizanju vrhunskih rezultata.

Upoznat ćemo tri domaća imena čiju kuhinju po kvaliteti prepoznaju i najzahtjevniji gosti, ali i institucije koje prate napredak i izvrsnost u gastronomiji. Njihovi su restorani na listama najboljih po svjetskim mjerilima, a trud ovjenčan legendarnim Michelin zvjezdicama. Svaki od chefova tijekom epizode priprema i jelo po vlastitom izboru, a sve recepte ekskluzivno možete preuzeti u pdf formatu upravo na ovoj stranici.

Epizoda 1 - Rudolf Štefan

Prvi video u seriji predstavlja vam chefa Rudolfa Štefana, kuhara i vlasnika restorana Pelegrini u Šibeniku. Osim što je vrhunski chef i vlasnik restorana Pelegrini, poznatog po osvojenim Michelinovim zvjezdicama nekoliko godina za redom, Rudolf Štefan je i član Turističkog vijeća HTZ-a.

Pogledajte cijelu epizodu:

Ekskluzivan recept za prikazano jelo - škrljun i čokalice s wasabi krumpirom chefa Rudolfa Štefana - možete preuzeti ovdje.

 

Epizoda 2 - Marko Gajski

Uputili smo se na Korčulu, kako bi snimili drugi video i upoznali chefa Marka Gajskog zaslužnog za uspjeh LD Restauranta. U doba pandemije COVID-a dobio je prvu Michelinovu zvjezdicu, a 2021. godine osvaja i Rising Chef Trophy - međunarodnu nagradu za gastronomsku izvrsnost koju dodjeljuje Relais & Chateaux.

Pogledajte cijelu epizodu:

Ekskluzivan recept za prigodni bakalar chefa Marka Gajskog možete preuzeti ovdje.

 

Epizoda 3 - Bernard Korak

Treće mjesto na koje vas vodi Audi jest restoran Korak u Jastrebarskom, obiteljski restoran na Plešivici koji je ove godine ovjenčan jednom Michelin zvjezdicom, ali i Michelin Zelenom zvijezdom za održivost. Bernard Korak, vlasnik i glavni chef, inače je diplomirani inženjer građevine, koji je zanat učio uz vrhunske chefove poput Massima Botture iz Modene s 3 Michelinove zvjezdice i Ane Roš iz Hiže Franko ovjenčane s 2 zvjezdice, pa ovakav uspjeh ne treba čuditi.

Pogledajte cijelu epizodu:

Ekskluzivan recept za Patlidžan Korak chefa Bernarda Koraka možete preuzeti ovdje.

 

Uživajte i krenite s nama putevima izvrsnosti.

Dobar tek!