Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće

Audi na sajmu automobila Auto Shanghai 2019

2019-04-11
  • Audijeva press konferencija održat će se 16. travnja 2019. u 17:00 sati prema srednjoeuropskom vremenu
  • Dvije svjetske premijere - Audi AI:me i Audi Q2L e-tron
  • Početak prodaje lokalno proizvedenog modela Audi Q3

Ingolstadt/Šangaj, 11. travnja 2019. - Audijevo sudjelovanje na sajmu automobila Auto Shanghai 2019. će označiti dvije svjetske premijere i cijeli niz nacionalnih inovacija. U ovoj metropoli Audi će predstaviti vizionarski konceptni automobil Audi AI:me. Uz to, u Šangaju će svoj debi doživjeti dva električna modela: Audi e-tron* i Q2L e-tron, koji je posebno dizajniran za Kinu i proizvodi se u tvornici Foshan. Ovaj kompaktni SUV, koji će prvim kupcima biti isporučen na ljeto 2019., u Šangaju će doživjeti svjetsku premijeru.

Audijev izvršni direktor, Bram Schot, kaže: "S električnim modelima Audi Q2L e-tron i Audi etron, pokrećemo novu eru u Kini zajedno s našim partnerom FAW. Ovaj kompaktni SUV će se već ove godine početi proizvoditi u lokalnoj tvornici, a od početka 2020., Audi e-tron će se također proizvoditi u Kini, našem najvećem i najvažnijem svjetskom tržištu."

Karoserija modela Audi Q2L e-tron je 33 milimetra duža od osnovnog modela. Automobil se pokreće električnim motorom na prednjoj osovini koji razvija snagu od 100 kW i okretni moment od 290 Nm. Uz kapacitet baterije od 38 kWh, njegov domet s jednim punjenjem je 265 kilometara, koji se određuje prema lokalnom postupku homologacije.

Druga generacija modela Audi Q3, čija je prodaja započela u Shanghaiu, također se proizvodi u Kini. Ovaj obiteljski SUV ne samo da izgleda samouvjerenije nego je i prostraniji i raznovrsniji. Kao i Audijevi top modeli, uključuje digitalni koncept uporabe i prikaza, iscrpna informacijskozabavna rješenja i inovativne sustave za pomoć u vožnji. Kineski kupci mogu birati između tri četiri-cilindrična motora, sa snagom između 110 i 162 kW (150 - 220 KS).

Druga istaknuta značajka Audijevog sudjelovanja na sajmu automobila u Šangaju je svjetska premijera vizionarskog konceptnog automobila urbane mobilnosti sutrašnjice: Audi AI:me prikazuje ideje Audijevih dizajnera i razvojnih inženjera za kompaktni automobil budućnosti. Ovaj izložbeni automobil nudi prostranu, futurističku unutrašnjost i mogućnosti autonomne vožnje četvrte razine. To putnicima tijekom vožnje nudi slobodu da rade što žele. Audi AI:ME nudi široki raspon tehnološki naprednih značajki za komunikaciju, zabavu ili jednostavno opuštanje.