Audi Novosti

Audi Qdays – od najmanjeg Q2 do najjačeg SQ7 po zavojitim cestama i neutabanim putevima

2017-06-07
  • Dinamična prezentacija svih Audi Q modela po hrvatskim cestama
  • 435 KS snage i superiorne dinamike: Audi SQ7 TDI

07.lipnja, 2017 - Na avanturi zvanoj "Audi Qdays" odlučili smo sudionike upoznati što zaista znači kad Audijev model nosi oznaku "Q". Po svemu klasična relacija od Zagreba do otoka Krka pretvorila se u ekspediciju ispunjenu dinamičnim izazovima za vozača i lepezu Q-modela. Jer, baš kao što ni modeli Audija Q2, Q3, Q5, Q7 i SQ7 nisu tek prijevozna sredstva tako niti odabrana dionica nije bila ni najkraća, ni najbrža, niti najjednostavnija. Predvidljiva svakodnevica za vozače Q-modela, uvijek može postati uzbudljiva, ali i ukroćena te sigurna avantura.

Počevši od najmanjeg Q2 koji već s 1.0 TFSI motorom može pratiti zahtjevan ritam brzog konvoja jer i takav postiže najvišu brzinu od 197 km/h, a do stotke ubrzava za 10,1 sekundu. Premium usluga u premium vozilu lako je demonstrirala što znači prestiž u obliku niske razine buke pri visokim brzinama, stabilnost na pravcu i niska potrošnja. Baš kao i napredne aktivne sigurnosne sustave s kojima Audi prednjači kad je riječ o sigurnosti i poluautonomnoj vožnji.

Vozači su ispipavali mogućnosti game Q-modela za volanom izmjenjujući se nadomak stare Jozefine a samo rijetkima poznata mjesta i ceste otvorile su sasvim novu perspektivu zabave na putovanju. Baš kao što je i poseban osjećaj nakon kompaktnog i okretnog Audija Q3 sjesti u Q7 pa osjetiti zadržanu krotku dinamiku unatoč gorostasnim dimenzijama. Glavna atrakcija zasigurno je bio Audi SQ7: sa snagom od 320 kW (435 KS) i okretnim momentom od 900 Nm novi Audi SQ7 je najsnažniji dizelski SUV na tržištu.

Nakon autoceste, pa magistralne ceste, a onda i lokalnih B-prometnica, svi vozači lako su osjetili jedinstveni DNA karakterističan za modele Q-obitelji. To je nešto što se ne može doživjeti bez sveobuhvatne probne vožnje, bez pravog putovanja kojem ovako organizirani kilometri Audi Qdays eventa i služe.