Izjava o zaštiti osobnih podataka

Zaštita Vaše privatnosti prilikom korištenja naših internetskih stranica ( www.audi.hr) posebno nam je važna. U nastavku Vas stoga želimo detaljno informirati o obradi i zaštiti Vaših osobnih podataka.

Za zaštitu podataka na ovoj internetskoj stranici odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. kao uvoznik za Audi u Hrvatskoj.

Društvo Porsche Croatia d.o.o. se kod korištenja i obrade osobnih podataka striktno drži važećih europskih i nacionalnih propisa o zaštiti podataka. Pravo na korištenje osobnih kao i anonimnih podataka u zakonski dopuštenom opsegu, uz ograničenja temeljem niže navedenih prava ispitanika, ima društvo Porsche Croatia d.o.o.

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka odnosi se samo na ( www.audi.hr) i povezane podstranice, no ne i na internetske stranice kojima upravljaju i koje kontroliraju treće osobe. Molimo provjerite izjave o zaštiti osobnih podataka koje se nalaze na internetskim stranicama kojima upravljaju i koje kontroliraju treće osobe jer su te internetske stranice izvan naše kontrole i Porsche Croatia d.o.o. ne odgovara za njihov sadržaj i mjere zaštite osobnih podataka.  

 

[1.] Sigurnost podataka

 

[1.1.] Društvo Porsche Croatia d.o.o. je u svrhu zaštite Vaših podataka poduzelo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere koje Vaše podatke, između ostaloga, štite od gubitka, manipulacije ili neovlaštenog pristupa. Poduzete se mjere redovito provjeravaju i kontinuirano prilagođavaju aktualnom stanju tehnike. Ako dođe do povrede Vaših osobnih podataka koja može predstavljati veliki rizik za Vaša prava i slobode, izvijestit ćemo Vas o tome u skladu s važećim propisima.

[1.2.] Molimo imajte na umu da je za adekvatnu zaštitu Vaših osobnih podataka, osim navedenih mjera zaštite i sigurnosti poduzetih s naše strane, nužno da i Vi sami brinete o sigurnoj pohrani predanih Vam ili priopćenih korisničkih podataka i/ili lozinki te njihovoj tajnosti.  

 

[2.] Korištenje internetskih stranica od strane maloljetnika

 

[2.1.] Upozoravamo da se sve obrade osobnih podataka smiju koristiti isključivo od osoba koje su navršile 16. godinu života. Zabranjuje se korištenje sustava i alata te iz toga proizišla obrada podataka korisnika ispod te dobne granice bez odgovarajuće privole roditelja/skrbnika. Ako unatoč tome dođe do takve obrade podataka, istu ćemo obustaviti čim za nju saznamo te podatke takvih osoba izbrisati.

 

[3.] Prikupljanje i obrada osobnih podataka

 

[3.1.] Podaci koje ste Vi stavili na raspolaganje

 

Osobne podatke obrađujemo isključivo u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka. Kad komunicirate s nama ili unosite svoje podatke u neki od obrazaca na našoj internetskoj stranici, primate na znanje da će se podaci, koje ste naveli u odgovarajućem obrascu, obraditi u niže navedene i opisane svrhe (vidi točku [5.] i [6.]).

[3.2.] Podaci koje smo mi prikupili

 

Kada posjetite našu internetsku stranicu, kolačići (cookies) automatski prikupljaju osobne podatke. Pobliže informacije o kolačićima koji se koriste na našoj internetskoj stranici pronaći ćete pod točkom [7.] te u našoj  Smjernici za kolačiće.

 

[4.] Partneri

 

Porsche Croatia d.o.o. ne provodi sve obrade osobnih podataka samo, već za to koristi pomoć profesionalnih partnera:

- društva MegaNET d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu;

- Porsche Informatik GmbH sa sjedištem u 5020 Salzburg; i

- Vivid Planet Software GmbH sa sjedištem u 5302 Henndorf am Wallersee,

a koja djeluju po nalogu i uputi društva Porsche Croatia d.o.o. .

Partneri su pažljivo odabrani te odgovarajućim tehničkim i organizacijskim mjerama osiguravaju da se obrada Vaših podataka provodi u skladu s odredbama o zaštiti podataka i uz poštovanje Vaših prava. Partnerima nije dopušteno da osobne podatke koji su im prepušteni koriste u vlastite ili promidžbene svrhe ili da ih daju trećim osobama.

Osim toga, ni društvo Porsche Croatia d.o.o. Vaše podatke neće prosljeđivati trećim osobama - kao što su izdavači imenika i agencije za izravni marketing.

 

[5.] Obrade podataka koje ne podliježu obvezi davanja privole

 

Detaljnije informacije o obradama podataka koje ne podliježu obvezi davanja privole nabrojene su kako slijedi:

 

Opći obrazac za kontakt

· Obrazac za kontakt (informativni materijal o modelu, kupnja vozila, financiranje kupnje vozila, upit za termin servisa, dodatna oprema, pohvala i kritika, razno): prilikom slanja kontaktnog obrasca obrađuju se Vaši osobni podaci iz kategorija* (podaci o vozilu, kontaktni & identifikacijski podaci, odabrana(e) usluga(e), informacije o nadležnom prodajnom partneru, kao i tekst Vašeg upita).

· Svrha: odgovor na Vaš upit

· Pravna osnova: legitimni interes, mogućnost obrade i davanje pouzdanih odgovora na Vaše individualne upite 

· Razdoblje pohrane: 12 mjeseci

*Točna polja s podacima: tekst upita, marka, model vozila, registarska oznaka, kilometraža, broj šasije, datum prve prometne dozvole, sugovornik u pogonu, način oslovljavanja, titula, ime, prezime, tvrtka, ulica, poštanski broj, mjesto, zemlja, telefon, dostupan (od/do), telefaks, e-mail, način kontaktiranja, odabrana usluga (popravak nakon prometne nezgode/popravak/servis), željeni termin (datum/vrijeme), vrsta klijenta (stalni klijent/novi klijent)

Opcionalna polja pomažu ostvarivanju boljeg pristupa Vašim željama i pružanju onih informacija koje su Vama potrebne.

 

Probna vožnja

· Ako individualno konfigurirate vozilo ili odabirete novo raspoloživo vozilo, dodatno imate i mogućnost ugovaranja probne vožnje. Prilikom slanja kontaktnog obrasca za probnu vožnju Vaši se osobni podaci iz kategorija* (podaci o vozilu, kontaktni & identifikacijski podaci) obrađuju i šalju odabranim prodajnim partnerima.

· Svrha: priprema/provedba i obrada probne vožnje

· Pravna osnova: ispunjenje ugovora, odnosno predugovornih radnji na Vaš zahtjev

· Razdoblje pohrane: 12 mjeseci

*Točna polja s podacima: model vozila, željeni termin, zanimanje za kupnju novog vozila, način kontaktiranja, način oslovljavanja, titula, ime, prezime, poštanski broj, mjesto, telefon, e-mail, tekst upita.

Opcionalna polja pomažu ostvarivanju boljeg pristupa Vašim željama i pružanju onih informacija koje su Vama potrebne.

 

Odmah raspoloživa nova vozila (SVN)

· Prilikom slanja kontaktnog obrasca za upit o vozilu na skladištu Vaši se osobni podaci iz kategorija* (podaci o vozilu, kontaktni & identifikacijski podaci) obrađuju i šalju odabranim prodajnim partnerima.

· Svrha: priprema/provedba i obrada kupnje vozila na skladištu

· Pravna osnova: ispunjenje ugovora, odnosno predugovornih radnji na Vaš zahtjev

· Razdoblje pohrane: 12 mjeseci

*Točna polja s podacima: zanimanje za probnu vožnju, trenutak promjene na novo vozilo, način  kontaktiranja, način oslovljavanja, titula, ime, prezime, tvrtka, ulica, poštanski broj, mjesto, telefon, dostupnost (od/do), e-mail.

Opcionalna polja pomažu ostvarivanju boljeg pristupa Vašim željama i pružanju onih informacija koje su Vama potrebne. 

 

Internetski konfigurator vozila (CC)

· Prilikom slanja kontaktnog obrasca za konfiguraciju Vaši se osobni podaci iz kategorija* (podaci o vozilu, kontaktni & identifikacijski podaci) obrađuju i šalju odabranim prodajnim partnerima.

· Svrha: priprema/provedba i obrada kupnje novog vozila

· Pravna osnova: ispunjenje ugovora, odnosno predugovornih radnji na Vaš zahtjev

· Razdoblje pohrane: 12 mjeseci

*Točna polja s podacima: zanimanje za probnu vožnju, trenutak promjene na novo vozilo, način kontaktiranja, oslovljavanje imenom, titula, ime, prezime, tvrtka, ulica, poštanski broj, mjesto, telefon, dostupnost (od/do), e-mail.

Opcionalna polja pomažu ostvarivanju boljeg pristupa Vašim željama i pružanju onih informacija koje su Vama potrebne. 

 

Lista želja

· Prilikom pohrane podataka o vozilu (konfiguracija, vozilo na skladištu i vozilo za probnu vožnju) Vaši se u carLOG-u obuhvaćeni osobni podaci iz kategorija* (podaci o vozilu, kontaktni & identifikacijski podaci, podaci o loginu) obrađuju i pohranjuju. 

· Svrha: pohrana radi daljnje obrade i ponovnog dohvaćanja osobnih podataka vezanih uz vozilo.

· Pravna osnova: ispunjenje ugovora, odnosno predugovornih radnji na Vaš zahtjev

· Razdoblje pohrane: 12 mjeseci

*Točna polja s podacima: korisničko ime, e-mail, lozinka, način oslovljavanja, titula (opcionalno), ime, prezime. 

 

[6.] Obrade podataka koje podliježu obvezi davanja privole

Porsche Croatia d.o.o. obrađuje osobne podatke navedene u točki [3.] u sljedeće svrhe:

Prijava za newsletter kupaca i korisnika

· podaci navedeni kod prijave (spol, ime, e-mail adresa) koriste se samo za slanje newslettera, a za to koristimo e-mail adresu koju ste naveli. Nakon toga morate potvrditi da se slažete s Pravnim odredbama te potvrditi da ste kao vlasnik e-mail adrese suglasni s primitkom newslettera (tzv. double opt-in). Pretplatu u svako doba možete povući pomoću opcije za odjavu koja je predviđena u newsletteru ili slanjem poruke na zastita.podataka@porschecroatia.hr.

· Svrha: slanje informacija o proizvodima, uslugama i događanjima

· Pravna osnova: privola

· Razdoblje pohrane: sve dok se ne povuče privola

[7.] Kolačići i Social Plug-ins

 

[7.1.] Podatke prikupljamo automatski koristeći kolačiće. Kolačić (cookie) je mala tekstualna datoteka koja pohranjuje postavke za internet. Tu tehnologiju koriste gotovo sve internetske stranice. Vaš internetski preglednik preuzima tu datoteku prilikom prvog posjeta određenoj internetskoj stranici. Prilikom sljedećeg otvaranja te stranice s istim terminalnim uređajem kolačić i u njemu sadržane informacije šalju se ili internetskoj stranici koja ih je generirala (First-Party cookie) ili drugoj internetskoj stranici kojoj pripada (Third-Party cookie). Na taj način internetska stranica prepoznaje da je već posjećena preko tog internetskoj preglednika te u nekim slučajevima prilagođava sadržaj koji se prikazuje.

[7.2.] Pobliže informacije o kolačićima koji se koriste na našim stranicama pronaći ćete u našoj Smjernici za kolačiće.

 

[8.] Prava koja Vam pripadaju

Vezano uz obradu osobnih podataka, imate pravo ostvariti sljedeća prava:

 

[8.1.] Pravo na pristup osobnim podacima

Možete zatražiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci i u kojoj mjeri.

 

[8.2.] Pravo na ispravak

Obrađujemo li Vaše nepotpune ili netočne osobne podatke, u svako doba možete zatražiti njihov ispravak odnosno njihovu dopunu. Ako ste uspostavili korisnički račun, u svakom trenutku možete sami pristupiti svojim osobnim podacima te iste sami ispraviti ili dopuniti. Povrh toga svoj korisnički račun možete u svako doba i zatvoriti.

 

[8.3.] Pravo na brisanje

Možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako svrha u koju su isti prikupljani više ne postoji, ako se radi o nezakonitoj obradi, ako obrada nerazmjerno zadire u Vaše zaštićene legitimne interese ili se obrada podataka oslanja na Vašu privolu koju ste povukli.

Međutim, morate pritom voditi računa o mogućem postojanju drugih razloga koji bi mogli biti protivni potpunom brisanju Vaših podataka, primjerice zakonom uređene obveze pohranjivanja, postupci u tijeku, postavljanje, ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva, itd. 

 

[8.4]. Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših podataka

- ako osporavate točnost Vaših podataka, i to tijekom razdoblja koje nam omogućuje provjeru točnosti podataka,

- ako je obrada Vaših podataka nezakonita, ali ste brisanje odbili i umjesto toga tražite ograničavanje korištenja podataka,

- ako nam za predviđenu svrhu podaci više nisu potrebni, a Vi ih još uvijek trebate za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva, ili

- ako ste na obradu podataka uložili prigovor.

 

[8.5.] Pravo na prenosivost podataka

Podatke koje ste nam ustupili i koje obrađujemo na temelju Vaše privole ili radi izvršavanja ugovora, a njihova obrada se provodi automatiziranim putem, ćemo Vam predati na Vaš zahtjev u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu. Ako je to tehnički izvedivo, možemo ih i direktno prenijeti drugom voditelju obrade, ovisno o Vašem zahtjevu.

 

[8.6.] Pravo na podnošenje prigovora

Obrađujemo li vaše podatke radi izvršavanja zadaća od javnog interesa, izvršavanja javnih ovlasti ili obradu temeljimo na potrebama naših legitimnih interesa, možete uložiti prigovor na  obradu podataka ako postoji jači interes za zaštitom Vaših podataka. Prigovor na slanje marketinških materijala možete podnijeti u svako doba bez navođenja razloga.

 

[8.7.] Pravo na žalbu

Ako smatrate da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili propise o zaštiti osobnih podataka i time doveli do povrede Vaših interesa, prava ili sloboda, molimo kontaktirajte nas kako bismo mogli razjasniti sva moguća pitanja.

 

[8.8] Pravo na opoziv

Sve Vaše izjave o davanju privole moguće je povući, u bilo kojem trenutku. Opoziv ima za posljedicu da od tog trenutka više ne obrađujemo Vaše podatke u svrhe navedene u izjavi o davanju privole, pa stoga više nije moguće koristiti odgovarajuća prava, pogodnosti itd.

Sva gore navedena prava možete ostvariti izravno pri Porsche Croatia d.o.o., upućivanjem poruke elektroničke pošte na adresu zastita.podataka@porschecroatia.hr.

Osim direktno nama, možete se obratiti sa svojim prigovorom ili žalbom i nadležnom tijelu za zaštitu osobnih podataka u RH - Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

 

[9.] Kontaktni podaci voditelja obrade

 

[9.1] Ova izjava o zaštiti osobnih podataka posljednji put je ažurirana dana 17.10.2018. U slučaju bitnih promjene izjave o zaštiti osobnih podataka, na naslovnici naše web stranice sljedećih 30 dana će stajati obavijest o navedenoj promjeni. Daljnjim korištenjem naše web stranice dajete svoju suglasnost predmetnim promjenama.

 

[10.] Voditelj obrade i Povjerenik za zaštitu podataka

 

Voditelj obrade

Porsche Croatia d.o.o.
uvoznik za Audi Hrvatska
Miroslava Miholića 2, HR - 10 010 Zagreb
zastita.podataka(kwfat)porschecroatia(kwfdot)hr

Kontakt podaci - zaštita podataka:

zastita.podataka(kwfat)porschecroatia(kwfdot)hr

Zaštita podataka

Zaštita Vaše privatnosti prilikom korištenja naših internetskih stranica posebno nam je važna. Stoga Vas u nastavku detaljno informiramo o prikupljanju osobnih i anonimnih podataka.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Sukladno zakonu o zaštiti podataka, osobni podaci će se pohraniti bez ikakvih ograničenja samo ako nam iste dostavite primjerice u sklopu registracije kod upita, nagradne igre ili pretplate na newsletter i ako nam date suglasnost za obradu ovih podataka. Ako se od Vas prilikom korištenja ponuđene usluge zatraži da navedete Vaše osobne podatke, onda se Vaši osobni podaci neće dovesti u vezu s podacima iz protokola pristupa preko ionako anonimizirane IP adrese u svrhu kreiranja osobnog korisničkog profila.

Budući da suglasnost za korištenje Vaših podataka u prethodno navedene svrhe može obuhvaćati i prijenos Vaših podataka Audi partnerima (prodajni i servisni partneri), pružateljima financijskih usluga (Porsche Mobiliti, Porsche Leasing) odnosno institutima za ispitivanje javnog mnijenja angažiranim u svrhu ispitivanja tržišta i analize zadovoljstva kupaca koje ste sami odabrali, Vaši podaci se mogu i njima proslijediti. Podaci se neće prosljeđivati trećim osobama izvan ovih okvira - poput izdavača imenika i tvrtki za izravno oglašavanje.

Prikupljanje i obrada anonimnih podataka

Na ovoj internetskoj stranici se koristi softver za analizu korištenja stranice. Analizom ovih podataka mogu se dobiti vrijedna saznanja o potrebama korisnika. Ova saznanja doprinose dodatnom poboljšanju kvalitete ponude. Za svaki pojedini pristup stranici se bez ograničenja pohranjuje sljedeći zapis podataka:

  • anonimizirani oblik IP adrese računala s kojeg se pristupa stranici
  • datum i vrijeme pristupa stranici
  • naziv stranice odnosno datoteke kojoj se pristupa
  • poveznica na stranicu preko koje je otvorena ova stranica
  • pretraživač uključ. verziju pretraživača koju korisnik koristi
  • operacijski sustav koji korisnik koristi.

 

Social Plugins

Porsche Croatia d.o.o. koristi na stranici  www.audi.hr i tzv. social plugins (u nastavku gumbi), odnosno dodatke za društvene mreže kao što su Facebook, Twitter i Instagram. Prilikom posjeta našoj internetskoj stranici ti su gumbi standardno deaktivirani, tj. oni bez vas ne šalju podatke dotičnoj društvenoj mreži. Prije nego što gumbe možete koristiti morate ih aktivirati tako da kliknete na njih. Gumb ostaje aktivan sve dok ga opet ne deaktivirate ili dok ne obrišete svoje kolačiće. 

Nakon aktiviranja uspostavlja se izravna veza s poslužiteljem dotične društvene mreže. Sadržaj gumba prenosi se izravno s društvenih mreža u vaš preglednik i on ga integrira u internetsku stranicu. Već nakon aktiviranja gumba dotična društvena mreža može prikupljati podatke, neovisno o tome da li ste u interakciji s gumbom ili ne. Ako ste prijavljeni na nekoj društvenoj mreži, ona vašu posjetu ove stranice može povezati s vašim korisničkim računom. Posjet drugim stranicama društvena mreža ne može povezati ako tamo niste aktivirali dotični gumb. Ako ste član neke društvene mreže i ne želite da ta društvena mreža podatke prikupljene prilikom posjeta našoj stranici poveže s vašim podacima koji su tamo pohranjeni, prije aktiviranja gumba morate se odjaviti iz te društvene mreže. Na opseg podataka koje društvene mreže prikupljaju sa svojim gumbima nemamo nikakvog utjecaja. Podatke o svrsi i opsegu prikupljanja podataka te njihovoj daljnjoj obradi i korištenju od strane dotičnih društvenih mreža, kao i informacije o vašim pravima i mogućim postavkama za zaštitu vaše privatnosti možete pronaći u Pravilima o privatnosti tih društvenih mreža.

Facebook

Na našim internetskim stranicama koriste se Social-Plugins od Facebook-a. Za to koristimo Like-Button. Tu se radi o ponudi američkog društva Facebook Inc. (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 SAD). Posjećivanjem neke od naših internetskih stranica koja sadrži takav Plugin ne uspostavlja se nikakva veza s ovim društvom. Do navedenog dolazi tek po davanju vaše izričite privole, za koju vas se pita nakon što kliknete na odgovarajući gumb.

O svrsi i opsegu prikupljanja podataka i daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane Facebook-a, kao i s time povezanim pravima i mogućnostima postavki za zaštitu vaše privatnosti molimo pročitajte u napomenama o zaštiti osobnih podataka koje je sročio Facebook:

   http://www.facebook.com/policy.php

Ako ne želite da Facebook podatke prikupljene našom prisutnosti na internetu svrsta u vaš Facebook-račun, morate se prije posjete našoj internetskoj stranici odjaviti na Facebooku. Preuzimanje Facebook-ovih Plugins možete i posve onemogućiti koristeći Add-Ons za vaš preglednik, npr. koristeći "Facebook Blocker".

 

Youtube

Na našim internetskim stranicama koriste se Social-Plugins od Youtube-a. Za to koristimo video prikaze umetnute u kod internetske stranice. Tu se radi o ponudi američkog društva Google Inc.

O svrsi i opsegu prikupljanja podataka i daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane Youtube-a, kao i s time povezanim pravima i mogućnostima postavki za zaštitu vaše privatnosti molimo pročitajte u napomenama o zaštiti osobnih podataka koje je sročio Google:

https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Radi tehničke provedbe ove zabrane u vaš će se preglednik postaviti kolačić za odjavu (opt-out cookie). Taj kolačić služi isključivo za identifikaciju vaše zabrane. Molimo obratite pozornost na to da se kolačić za odjavu (opt-out cookie) iz tehničkih razloga može primijeniti samo za preglednik s kojeg je postavljen. Ako brišete kolačiće ili koristite drugi preglednik, odnosno drugi terminal, zabranu (opt-out) morate postaviti ponovno.

 

4. Vaše postavke kolačića

Vaš se preglednik može namjestiti tako da se kolačići generiraju samo uz vašu suglasnost ili da se generalno odbijaju. No, željeli bismo ukazati na to da se bez kolačića određena područja internetske stranice mogu koristiti samo ograničeno ili se ne mogu koristiti uopće.

Imate mogućnost upravljati korištenjem "kolačića" i eventualno ih spriječiti ako svoj preglednik konfigurirate na sljedeći način:

 

 

Stanje: 4/2020.

Zatvori
Budućnost je naš stav.
#FutureIsAnAttitude
Novi svijet. Novi A3.
Novi Audi Q2.
Novi Audi Q5.
Informacije o radnom vremenu Audi servisa
Audi Q7
Svestrani SUV više klase.