Drugi Audi 0 waste Masterclass sa chefom Tvrtkom Šakotom

2022-04-14

Održivost je srž naše strategije poslovanja.

Audijeva vizija je puni krug, odnosno 100% poslovanje po načelima kružne ekonomije - smanjiti, ponovno upotrijebiti i reciklirati.

Do 2025. Audi će u ponudi imati 20 isključivo električnih modela, a do 2050. Audi planira biti u potpunosti CO2 neutralan. Audi Zero Waste Masterclass manifest je svim pojedincima koji žele mijenjati stvari nabolje i pridonijeti svjetlijoj, održivoj budućnosti i koji se slažu s krilaticom: Future is an attitude.

Što Audi radi po tom pitanju?

  • U recikliranje spada sve što se može ponovno iskoristiti, a da se ne baci - tako se reciklirane PET boce iskorištavaju za proizvodnju navlaka i tepiha u Audijevim vozilima.
  • U proizvodnji tepiha i podnih prostirki Audijevih e-tron GT modela upotrebljavaju se reciklirane ribarske mreže.
  • Poklopci prtljažnika i dijelovi podova raznih Audijevih modela rade se od recikliranog poliestera.
  • U tvornici u Ingolstadtu za pogon viličara i vučnih vozila probno se upotrebljavaju isključivo reciklirane litij-ionske baterije.

Drugi Audi 0 waste Masterclass sa chefom Tvrtkom Šakotom

Napredak, pomicanje granica, beskompromisnost te istraživački pristup karakteristike su vizionara, onih koji mijenjaju stvari nabolje. Audi 0 waste Masterclass manifest je svima koji na svoj način dijele ili žive taj osjećaj te žele doprinijeti svjetlijoj, održivoj budućnosti, u skladu s krilaticom: Future Is An Attitude.

Poznat po mijenjanju pravila i postavljanju standarda u kulinarskom svijetu, chef Tvrtko Šakota udružio je snage s Audijem u drugom Audijevom Masterclassu. Stvarajući novu hrvatsku kuhinju u skladu s prirodom te koristeći isključivo mikrosezonske namirnice iz biodinamičkog uzgoja, Tvrtko se pridružio projektu koji spaja Audijevu srž poslovanja - održivost i gastronomiju po principu zero-waste cooking prakse.

Namirnica je zvijezda ovog savjesnog i profinjenog jelovnika te je cijeli proljetni meni Audi 0 waste Masterclassa baziran na mrkvi. U formi video Masterclassa predstavljajamo tri jela od mrkve za proljetnu inspiraciju otkrivanja novih okusa poznate namirnice, ali i otvaranje novih vidika prema promišljenijem kuhanju.