-
Pretraga
Audi 0 waste Masterclass
2021-12-10
Održivost je srž naše strategije poslovanja.
Audijeva vizija je puni krug, odnosno 100% poslovanje po načelima kružne ekonomije - smanjiti, ponovno upotrijebiti i reciklirati.
Do 2025. Audi će u ponudi imati 20 isključivo električnih modela, a do 2050. Audi planira biti u potpunosti CO2 neutralan. Audi Zero Waste Masterclass manifest je svim pojedincima koji žele mijenjati stvari nabolje i pridonijeti svjetlijoj, održivoj budućnosti i koji se slažu s krilaticom: Future is an attitude.
Što Audi radi po tom pitanju?
- U recikliranje spada sve što se može ponovno iskoristiti, a da se ne baci - tako se reciklirane PET boce iskorištavaju za proizvodnju navlaka i tepiha u Audijevim vozilima.
- U proizvodnji tepiha i podnih prostirki Audijevih e-tron GT modela upotrebljavaju se reciklirane ribarske mreže.
- Poklopci prtljažnika i dijelovi podova raznih Audijevih modela rade se od recikliranog poliestera.
- U tvornici u Ingolstadtu za pogon viličara i vučnih vozila probno se upotrebljavaju isključivo reciklirane litij-ionske baterije.
Prvi Audi 0 waste Masterclass sa cheficom Anom Grgić Tomić
Koncept zero waste usmjeren je na život sa što manje ili idealno u potpunosti bez otpada, a najlakše se prakticira u kuhinji. Planiranje obroka, kupnja domaćih, svježih proizvoda i lokalno uzgojenih namirnica prvi su koraci koji povećavaju kvalitetu života, a smanjuju troškove i negativan utjecaj na okoliš.
Kako je baš održivost u srži Audi strategije poslovanja, a renomirana chefica Hotela Esplanade, Ana Grgić Tomić hrvatska pionirka takvog promišljanja kada je riječ o hrani, ona je i ambasadorica WWF-ove kampanje Fish Forward za održivo ribarstvo, a među prvima se, sa svojim timom, priključila WWF-ovu globalnom projektu Food Waste. Zinfandel's, restoran čiju kuhinju vodi, prvi je hrvatski dobitnik Michelinove zelene zvjezdice, što je posebno priznanje poticajnoj predanosti u korist održivosti i odgovornije gastronomije.
Chefica Ana Grgić Tomić i Audi udružili su snage u prvom Audi 0 waste Masterclassu u kojem, osim dva vrhunska recepta, chefica Grgić Tomić otkriva neke vrlo primjenjive trikove kuhanja po principu "od korijena do stabljike".