RS vozni postroj

Novi Audi RS 6 Avant pokazuje svoju suverenu, agilnu i sportsku stranu. Serijski RS zračni ovjes pobrinut će se za izvanredno održavanje pravca, izvrsnu agilnost i precizno skretanje. Dinamično ponašanje vozila u vožnji u svakom pogledu - kao na trkaćoj stazi.

Zahvaljujući konstrukciji prednje osovine s 5 spona u kombinaciji sa stražnjom osovinom s trapeznom sponom upravljanom tragom Audi RS 6 Avant sigurno će zadržati pravac i suvereno savladati zavoje. Brojne komponente voznog postroja izrađene su od aluminija kako bi se smanjila težina i neamortizirane mase održale na što manjoj razini.

Zahvaljujući kombinaciji pneumatskog opružja s nestupnjevitim adaptivnim sustavom amortizera mogući su različiti razmaci od tla i istovremena regulacija nivoa. Tako su vozna svojstva dosljedno sportska, čak i pri velikim opterećenjima.

U sklopu opcijske opreme dostupan je RS sportski vozni postroj plus sa sustavom Dynamic Ride Control (DRC). Nagib i njihanje oko poprečne i uzdužne osi smanjuju se pomoću čeličnih opruga i amortizera s varijabilnim karakteristikama. Amortizeri koji su dijagonalno smješteni jedan nasuprot drugom međusobno su spojeni pomoću vodova ulja i po jednog centralnog ventila. Ako se amortizeri različito spuštaju - primjerice tijekom brze vožnje zavojima - ventili će djelovati na protok ulja na utisnutom rubu radi snažnije potpore, manjeg bočnog nagiba i većeg užitka u vožnji. 

Za dodatne sportske karakteristike i dinamiku pobrinut će se elektromehanički servoupravljač s karakteristikama specifičnima za RS modele. Zbog niskog položaja snaga potrebna za okretanje upravljača prenosi se na kotače na kratkoj udaljenosti, osiguravajući pritom spontanu reakciju upravljača.

Zatvori