RS vozni postroj

Novi Audi RS 6 Avant pokazuje svoju suverenu, agilnu i sportsku stranu. Serijski RS adaptive air suspension pobrinut će se za izvanredno održavanje pravca, izvrsnu agilnost i precizno skretanje. Dinamično ponašanje vozila u vožnji u svakom pogledu - kao na trkaćoj stazi.

Zahvaljujući konstrukciji prednje osovine s 5 spona u kombinaciji sa stražnjom osovinom s trapeznom sponom upravljanom tragom Audi RS 6 Avant sigurno će zadržati pravac i suvereno savladati zavoje. Brojne komponente voznog postroja izrađene su od aluminija kako bi se smanjila težina i neamortizirane mase održale na što manjoj razini.

 

Zahvaljujući kombinaciji pneumatskog opružja s nestupnjevitim adaptivnim sustavom amortizera mogući su različiti razmaci od tla i istovremena regulacija nivoa. Tako su vozna svojstva dosljedno sportska, čak i pri velikim opterećenjima.

 

U sklopu opcijske opreme dostupan je RS sportski vozni postroj plus sa sustavom Dynamic Ride Control (DRC). Nagib i njihanje oko poprečne i uzdužne osi smanjuju se pomoću čeličnih opruga i amortizera s varijabilnim karakteristikama. Amortizeri koji su dijagonalno smješteni jedan nasuprot drugom međusobno su spojeni pomoću vodova ulja i po jednog centralnog ventila. Ako se amortizeri različito spuštaju - primjerice tijekom brze vožnje zavojima - ventili će djelovati na protok ulja na utisnutom rubu radi snažnije potpore, manjeg bočnog nagiba i većeg užitka u vožnji.

 

Za dodatne sportske karakteristike i dinamiku pobrinut će se elektromehanički servoupravljač s karakteristikama specifičnima za RS modele. Zbog niskog položaja snaga potrebna za okretanje upravljača prenosi se na kotače na kratkoj udaljenosti, osiguravajući pritom spontanu reakciju upravljača.

Zatvori
Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće